بررسی شرایط گسترش شهر یاسوج با توجه به موقعیت قرارگیری روستاهای همجوار

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: سومین کنفرانس سالانه بین المللی عمران،معماری و شهرسازی
  • کد COI اختصاصی: ICAUC03_040
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 427
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهین نسترن

دکتری جغرافیا و برنامه ریزیشهری، دانشیار دانشگاه هنر اصفهان،

عاطفه ریاضی

دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزیشهری، دانشگاه هنر اصفهان،

چکیده

پیوندهای گوناگونی بر حسب شرایط و بسترهای اقتصادی و اجتماعی بین روستاها و شهرها برقرار است که این پیوندها می تواند اثرات توسعهای و یا توسعهنیافتگی برای هرکدام از فضاهای شهری و یا روستایی(بویژه روستاها) را به دنبال داشتهباشد.رشد سریع شهرنشینی در کشورهای درحالتوسعه باعث هجوم شهرنشینی به مناطق اطراف شهرها و روستاهای حریم آنها شده وزندگی ساکنان را تحت تاثیر قراردادهاست. گاهی نیز شهرها در جهت توسعه ناگزیر به ادغام روستاهای مجاور در خود هستند.یاسوج که تنها نیم قرن سابقه شهرنشینی دارد، به علت شرایط مساعد آبوهوایی و واقع شدن به عنوان مرکز سیاسی، اداری وخدماتی استان، شهری مهاجرپذیر میباشد و بالتبع از رشد روزافزونیبرخوردار است. با توجه به وجود موانع طبیعی و غیرطبیعی موجود برای گسترش شهر، یکی از پاسخها به این نیاز، ادغام روستاه ای همجوار در آن میباشد. از این طریق، ساخت وسازها ی غیرمجاز و تجاوز به زمینهای کشاورزی نیز در حریم روستاها و حاشیه شهر یاسوج نیز کنترل خواهند شد. در سالهای اخیر نیز این موضوع در دستور کار شورای برنامهریزی و توسعه استان قرار گرفته و همچنان در حال بررسی میباشد.در پژوهش حاضر، با هدف بررسی شرایط گسترش شهر با توجه به روستاهای همجوار، اطلاعات از طریق مطالعات کتابخانه ای و برداشتهای میدانی از جمله: تکمیل پرسشنامه و انجام مصاحبه با مدیران ذیربط، جمعآوری شدند. از طریق تحلیل این اطلاعات با استفاده از تکنیک DEMATEL ،مهمترین مشکلات کنونی حواشی یاسوج شناسایی گردیدند. پس از رفع این مسایل در شهر و روستاهای مورد مطالعه، امکان ادغامی ضابطهمند میسر خواهد بود.

کلیدواژه ها

گسترش شهر، ادغام روستاها ، تکنیک DEMATEL ،شهر یاسوج

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.