نقش مولفههای توسعه انسانی و فقر در روند بیابانزایی با تاکید بر اثر دام در شهرستان زهک استان سیستان و بلوچستان

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: هفتمین همایش سراسری کشاورزی و منابع طبیعی پایدار
  • کد COI اختصاصی: SENACONF07_219
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 514
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حلیمه رضایی کهخا

دانشجوی کارشناسی ارشد بیابان زدایی دانشگاه زابل،

حسین پیری صحراگرد

استادیار دانشکده آب و خاک گروه مرتع و آبخیز داری دانشگاه زابل

چکیده

این پژوهش به بررسی نقش مولفههای توسعه انسانی و فقر در روند بیابانزایی و ارایه راهکارهای مدیریت مشارکتی در شهرستان زهک میپردازد.با توجه به اینکه تعداد کل جمعیت در این روستاها 5300 نفراست تعداد نمونه لازم جهت انجام تحقیق براساس فرمول کوکران 384 نفر تعیین شد. ابزار گردآوری داده¤ها پرسشنامه بود. برای تایید روایی پرسشنامه طراحی شده در اختیار استاد راهنما و استاد مشاور قرارداده شد و پیشنهادات اصلاحی آنان مورد توجه قرار گرفت. جهت سنجش پایایی از ضریب آلفای کرونباخ استفاده شد که ضریب آلفای بدست آمده برابر 0.87 بود که نشان¤دهنده پایایی و اطمینان پرسشنامه بود. تجزیه و تحلیل داده¤ها و شاخص های مشارکتی های اقتصادی و اجتماعی با استفاده از آمار توصیفی شامل فراوانی، انحراف¤معیار و میانگین و تحلیل¤استنباطی براساس نرم افزارهای EXCEL و SPSS انجام گرفت. نتایج نشان داد بین دام ها،گوسفند و بره بیشترین آمار را در بین خانوارها دارا می باشد و بعد آن گاو و گوساله در رده بعدی قرار می گیرد. بین درآمد و بیابانزایی رابطه معکوس وجود دارد هرچه سطح درآمد خانوارها افزایش یابد بیابانزایی کمتر صورت خواهد گرفت و بالعکس.در بین تعداد دام، گوسفند بیشترین تاثیر در بیابانزایی را دارا می باشد که هرچه تعداد دام بیشتر باشد مراتع بیشتر تخریب شده و بیابانزایی با سرعت بیشتری صورت می گیرد.

کلیدواژه ها

بیابانزایی، زهک، اقتصادی،دام، مشارکت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.