بررسی شاخص خیسی خاک به کمک داده های ماهواره ای مودیس مطالعه موردی: استان فارس
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: هفتمین همایش سراسری کشاورزی و منابع طبیعی پایدار
- کد COI اختصاصی: SENACONF07_207
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 713
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه یزد
استادیار دانشکده منابع طبیعی و کویر شناسی، دانشگاه یزد
استادیار دانشکده منابع طبیعی و کویر شناسی، دانشگاه یزد
چکیده
رطوبت خاک در منطقه ریشه ها به رطوبت خاک در عمق 1 تا 2 متری از سطح خاک اطلاق میشود که عموما قابل دسترس توسط ریشه گیاه بوده و رطوبت قابلیت تبخیر و انتقال به هوای آزاد را دارد. نظر به تاثیر رطوبت خاک در فعل و انفعالات بیولوژیک و رشد گیاهان ، تخمین مقدار رطوبت از آن جا که در بیشتر مناطق ایران، داده رطوبت خاک استخراج نمی شود و در صورت استخراج نیز، چنین داده هایی به صورت نقطهای تولید می شود، یافتن روشی جایگزین برای رفع این کمبود، ضروری است. از این رو، در این پژوهش روند تغییرات رطوبت خاک در استان فارس، با بهره گیری از داده های سنجش از دور مورد ارزیابی قرار گرفت. به این منظور، برای ارزیابی تغییرات رطوبت از نمایه خیسی خاک Index Wetness Soil: SWI، که با بهره گیری از داده های ماهواره ای سنجنده مودیس و به کمک شاخص اختلاف پوشش گیاهی استاندارد شده NDVI و دمای سطح زمین LST به روش موسوم به روش مثلثی در سالهای 2009 تا 2012 استفاده شد. نتایج این تحقیق نشان داد شاخص رطوبت خاک از قسمت های شمال شرقی استان فارس به سمت مناطق جنوب غربی استان به علت افزایش دمای سطح زمین و کاهش عرض جغرافیایی روند نزولی دارد.کلیدواژه ها
سنجش از دور، شاخص رطوبت خاک، دمای سطح زمین، شاخص اختلاف پوشش گیاهی استاندارد شدهمقالات مرتبط جدید
- رویکرد اخیر صیادان در تنوع بخشی بهابزار صید گرگور به منظور استحصال آبزیان خلیج فارس (بندر بوشهر)
- نقش منابع طبیعی و محیط زیست در امنیت غذایی
- تهیه فرآورده های پروتئینی از آبزیان
- بررسی پیشرفت های اخیر در پژوهشهای بیوتکنولوژی مواد غذایی
- تغییرات شیمیایی رخ داده در طی فرآیند سرخ کردن در روغن زیاد بر اساس برخی محصولات واکنش
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.