شناسایی راهکارهای ترویجی موثر در نظام ثبت و حمایت از ارقام جدید گیاهی در ایران از دیدگاه متخصصان

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: هفتمین همایش سراسری کشاورزی و منابع طبیعی پایدار
  • کد COI اختصاصی: SENACONF07_140
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 349
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فراز صادقی مقدم

دانشجوی کارشناسی مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی زراعت و اصلاح نباتات ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج

چکیده

یکی از عناصر مهم در بخش کشاورزی استاندارد کردن محصولات کشاورزی و بهره وری بیشتر از ارقام گیاهی مرغوب و سالم می باشد که با استفاده از روش های مختلف آموزشی ترویجی مناسب می توان به این اهداف دست یافت. به همین منظور، دستیابی به افزایش تولیدات کشاورزی و تامین امنیت غذایی به صورت پایدار با استفاده از ارقام اصلاح شده گیاهی با عملکرد کمی و کیفی بالاتر، از اهداف نظام ثبت و حمایت از ارقام جدید گیاهی به شمار می رود، که با فراهم کردن زمینه های لازم، ضمن حفظ حقوق مالکیت معنوی، موجب تشویق بهنژادگران گیاهی، بویژه بخش خصوصی، به سرمایه گذاری و انجام تحقیقات برای تولید ارقام جدید گیاهی برتر می گردد. پژوهش حاضر به شناسایی راهکارهای موثر ترویجی در ثبت و حمایت از ارقام جدید گیاهی در ایران، از طریق استفاده از روش های ترویجی انبوهی، گروهی و انفرادی پرداخته است. جامعه آماری مورد مطالعه شامل 100نفر از محققین و کارشناسان مرتبط با موضوع تحقیق بوده است. روش تحقیق از نوع پیمایشی - همبستگی و از پرسشنامه به عنوان اصلی ترین ابزار جمع آوری اطلاعات استفاده شده است. نتایج و یافته های تحقیق حاضر بر اساس آزمون ضریب همبستگی پیرسون، حاکی از آن است که بین متغیرهای مستقل تحقیق که شامل روش های انبوهی، روش های انفرادی و روش های گروهی می باشد ارتباط مثبت و معنی دار وجود دارد. نتایج حاصل از تاثیر متغیر های مستقل بر متغیر وابسته ترویج نظام ثبت و حمایت از ارقام جدیدگیاهی در ایران از طریق رگرسیون چند متغیره نیز بیانگر این موضوع است که استفاده از روش های ترویجی گروهی در تغییرات متغیر وابسته، بیشترین تاثیر را در تحقیق مورد مطالعه داشته است.

کلیدواژه ها

راهکارهای ترویجی- ارقام جدید گیاهی- پوشش گیاهی ایران- قوانین و مقررات ثبت ارقام گیاهی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.