گیاهان تراریخت و اثرات آن روی تنوع زیستی و کشاورزی پایدار

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: هفتمین همایش سراسری کشاورزی و منابع طبیعی پایدار
  • کد COI اختصاصی: SENACONF07_028
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 701
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم آل عصفور

دانشیار بخش گیاهپزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز

چکیده

کشاورزی پایدار در حقیقت زراعت با استفاده از اصول اکولوژی و مطالعهی روابط بین موجودات زنده و محیط آنها میباشد. این نوع از کشاورزی، کارآمدترین روش استفاده ازمنابع بوده، باعث افزایش تنوع زیستی شده و در دراز مدت باعث بهبود کیفیت زندگی افراد جامعه میشود. امروزه پتانسیل گیاهان تراریخت در تهدید تنوع زیستی و کشاورزی پایدار، به عنوان یک موضوع مهم مورد توجه قرار گرفته است. آیندهی کشاورزی پایدار ممکن است از طریق آلودگی محیط به منابع ژنتیکی که ممکن است به زیستبوم وارد شوند تهدید گردد. از آنجایی که محصولات تراریخت میتوانند به عنوان غذا مصرف شوند، کشت آنها در محیط زیست میتواند تبعات پیشبینی نشدهی زیستبومی به همراه داشته باشد. در این نوشتار نقش گیاهان ترایخت بر تنوع زیستی و کشاورزی پایدار بررسی میشود.

کلیدواژه ها

گیاهان تراریخت، تنوع زیستی، کشاورزی پایدار، آلودگی محیط

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.