تجزیه و تحلیل توافق نامه پاریس در مورد کنواسیون تغییرات اقلیمی ونقش جایگاه ایران

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: کنگره بین المللی جامع محیط زیست ایران
  • کد COI اختصاصی: CGEI02_025
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3271
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

قدرت الله سیاه پور

دانشجوی دوره ی دکتری، گروه علوم و محیط زیست، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی،اهواز، ایران دانشجوی دوره ی دکتری، گروه علوم و محیط زیست، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی،اهواز، ایران

احمد سواری

استاد گروه علوم محیط زیست، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی،اهواز، ایران

ندا اورک

استادیار گروه علوم محیط زیست، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز ،ایران

چکیده

تغییر اقلیم نشان دهنده تغییرات غیر عادی در اقلیم درون اتمسفر زمین، و پی آمدهای ناشی از آن در قسمت های مختلف کره زمین می باشد. از آن رو که مسبب شکل گیری مشکلات بسیاری برای طبیعت شده است، دغدغه ی جامعه ی جهانی است. توافقنامه پاریس بر کنواسیون تغییرات آب و هوا آخرین تلاش جامعه جهانی برای حل و فصل پدیده تغییر اقلیم بوده است. اما این توافقنامه فاقد یک ضمانت اجرای موثر است، به طوریکه بتواند تحقق اهداف اساسی توافقنامه را تضمین نماید. مقاله پیش رو در پی اثبات این فرضیه است که می توان از طریق برخی از بندهای این توافقنامه، بهره جست. روش حل مسیله در پژوهش پیش رو تحقیق توصیفی تحلیل بر اساس اسناد بین المللی و تحلیل موضوع رسمی اعلامی و موضع غیر رسمی و واقعی دولت ها است. در نهایت چنین نتیجه گرفته خواهد شد که شورای امنیت سازمان ملل صلاحیت ورود به موضوع اقلیم را دارد. و بدیهی است، از آنجایی که استنتاج حاصل شده از طریق اسناد معتبر بین المللی صورت پذیرفته است، روش اعتبار سنجی نتایج نیز میزان مطابقت آن با قواعد حوزه حقوق بین الملل خواهد بود. بی شک، بیشتر این تغییرات ماقبل تاریخی صرفا حاصل عوامل طبیعی هستند.

کلیدواژه ها

تغییرات اقلیم، کنواسیون پاریس، حقوق بین الملل، جامعه جهانی، تهدیدات محیط زیست

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.