تجاربی از کارآفرینی زنان روستایی (مطالعه ی موردی: دهستان پایین ولایت بخش مرکزی شهرستان کاشمر)

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: همایش ملی بررسی راهکارهای مدیریت توسعه کارآفرینی روستایی در ایران
  • کد COI اختصاصی: MSREDI01_013
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 643
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهاره صنعتی

کارشناس ارشد جغرفیا و برنامه ریزی روستایی - دانشگاه حکیم سبزواری

علیرضا حمیدیان

استادیار جغرافیا و برنامه ریزی روستایی - دانشگاه حکیم سبزواری

چکیده

یکی از اهداف کلان توسعه، کاهش بیکاری و توسعه ی فعالیت های شغلی در شهرها و روستاهاست. یکی از مهم ترین معیارهای سنجش توسعه یافتگی یک کشور، میزان اهمیت و اعتباری است که زنان در آن کشور دارا می باشند. نقش زنان در توسعه، مستقیما باهدف توسعه ی اجتماعی و اقتصادی بستگی داشته و ازاین رو در تحول جوامع انسانی، عاملی بنیادی، محسوب می گردد. زنان روستایی علاوه بر نقش های محول کلیدی که بر عهده دارند و در چارچوب اقتصاد خانه مطرح می شود، به عنوان عناصر نامریی و نامشهود، بخش عظیمی از نیروی انسانی شاغل در اقتصاد روستایی را تشکیل می دهند؛ ازاین رو زنان می توانند نقش موثری در بهره وری و بهبود و توسعه ی الگوهای کارآمد در زمینه های مختلف مصرف منابع و امکانات مرتبط با فعالیت های اقتصادی و اجتماعی در فضاهای روستایی کشور ایفا نمایند. این پژوهش به تجارب زنان کارآفرین در روستاهای دهستان پایین ولایت شهرستان کاشمر، پرداخته شده است. هدف از این پژوهش، استفاده از تجارب زنان کارآفرین در راستای رفع موانع و مشکلات و گسترش کارآفرینی در روستا است. روش به کاررفته در آن، ترکیبی از مصاحبه و پرسش نامه از 10 کارآفرین روستایی بوده است. نتایج حاصل بیانگر آن است که در نواحی روستایی، فرصت های مناسبی به صورت کشف نشده یا بلااستفاده وجود دارد که در صورت توسعه ی کارآفرینی و توجه به کارآفرینی روستایی می تواند منجر به توسعه ی فرصت های شغلی، شکوفایی اقتصادی و توسعه ی روستایی گردد.

کلیدواژه ها

زنان روستایی، کارآفرینی، توسعه ی روستا، دهستان پایین ولایت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.