معرفی مدل مناسب انتقال نانوفناوری سطوح خود تمیز شونده به شهرداری ها

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی و نهمین کنفرانس ملی مدیریت فناوری
  • کد COI اختصاصی: IRAMOT09_035
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 331
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

وحید حسنی هنزایی

کارشناس ارشد مدیریت صنعتی دانشگاه فردوسی مشهد

شمس الدین ناظمی

دانشیار گروه مدیریت دانشگاه فردوسی مشهد

چکیده

انتقال فناوری از حوزه های اثرگذار فعالیت های مدیریت فناوری بوده و در عرصه ی فناوری های نوین امری اجتناب ناپذیر است. این مقاله با انتخاب و اولویت بندی روش های اکتساب فناوری، در صدد است انتقال موفق نانو فناوری تحقق یابد. با مطالعه ی ادبیات تحقیق و بررسی مراحل و مدل های انتقال فناوری، مجموعه ای از روش های انتقال فناوری و مولفه های موثر بر انتخاب این روش ها به دست آمده است. بررسی تطبیقی مدل های موجود انتخاب روش انتقال فناوری، دو گروه از مدل ها، را معرفی نمود که برای پیشنهاد روش های مناسب و اولویت بندی آنها دو مدل انتخاب مورد استفاده قرار گرفت. با توزیع پرسشنامه بین اعضای تیم تصمیم که از بین اساتید و پژوهشگران حوزه ی نانوفناوری به روش گلوله برفی انتخاب شده اند، وزن مولفه ها به دست آمده و مقایسه های زوجی برای انتخاب روش با تکنیک تصمیم گیری سلسله مراتبی صورت پذیرفت. با همگرایی پاسخ کارشناسان تیم تصمیم با 14 نفر شکل گرفت. نتایج تحقیق نشان داد با توجه به معیارهای هزینه دستیابی به فناوری، استفاده اثر بخش از مزایای فناوری، وجود منابع کسب فناوری، توجه به ویژگی های خاص نانوفناوری و سیاست های پیشبرد نانو فناوری که در انتقال فناوری موثر هستند، روش های برون سپاری کل فعالیت های مرتبط با کسب فناوری در اولویت اول و خرید محصولات فناوری ، اخذ مالکیت شرکت ، برون سپاری تحقیق و توسعه و ایجاد واحد تجاری مشترک به ترتیب در اولویت های بعدی انتقال نانوفناوری سطوح خود تمیز شونده قرار می گیرند.

کلیدواژه ها

روش انتقال فناوری، اکتسا فناوری، نانوفناوری، فرآیند تحلیل سلسله مراتبی فازی (FAHP)

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.