بررسی تجربی تاثیر استفاده از نانوروانکارهای (TiO(2 در فرآیند هیدروفرمینگ لوله های دولایه فلزی مس-آلومینیوم

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: بیست و پنجمین همایش سالانه مهندسی مکانیک
  • کد COI اختصاصی: ISME25_951
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 537
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جواد شهبازی کرمی

مربی، دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی، تهران

محمدمراد شیخی

استادیار، دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی، تهران

غلامحسن پایگانه

دانشیار، دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی، تهران

کرامت ملک زاده فرد

استاد، مجتمع دانشگاهی هوافضا، دانشگاه صنعتی مالک اشتر، تهران

چکیده

امروزه استفاده از نانوتکنولوژی در زمینه های مختلف صنعتی، پزشکی وسایر کاربردها رشد چشمگیری داشته است. در فرآیند شکل دهی فلزات نیزاصطکاک بالای فرآیند عامل نامطلوبی بوده و به جهت کم کردن اصطکاک،استفاده از نانوروانکارها مورد بررسی قرار خواهد گرفت. در این مقاله برایاولین بار به بررسی تاثیر استفاده از نانوروانکارها در فرآیند هیدروفرمینگپرداخته شده است تا بتوان درک صحیحی از عملکرد این نوع روانکارها برخروجی فرآیند، نظیر ارتفاع بالج و توزیع ضخامت داشت. با استفاده ازتجهیزات آزمایشگاهی و شرایط هندسی و بارگذاری یکسان، لوله دولایهمس -آلومینیوم بدون استفاده و با استفاده از نانوروانکارهای (TiO(2 مورد تست تجربی قرار گرفت. مشخص گردید با استفاده از نانوروانکار، ارتفاعبالج افزایش داشته و پرشدگی گوشه های قالب بهبود چشمگیری داشتهاست. همچنین درصد کاهش ضخامت 6% کاهش یافته است که نشاندهنده افزایش راندمان فرآیند با استفاده از نانوروانکار می باشد.

کلیدواژه ها

هیدروفرمینگ لوله، نانوروانکارها، لوله های دولایه مس آلومینیوم، نانوذرات (TiO(2

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.