پیش بینی خلاقیت توسط تفکرانتقادی با سبک دلبستگی و انعطاف پذیری شناختی در دانش آموزان هنرستان های دخترانه ناحیه یک شهر کرمانشاه

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: نخستین همایش جامع بین المللی روانشناسی ، علوم تربیتی و علوم اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: PSYCHI01_094
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 723
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه بیان فر

عضو هیات علمی دانشگاه پیام نوراستادیار دانشکده روان شناسی و علوم تربیتی دانشگاه پیام نور

سیدمختار حسینی

دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی تربیتی دانشگاه پیام نور

نگار جسری

دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی تربیتی دانشگاه پیام نور

چکیده

یکی از ویژگی های منحصر به فرد انسان برخورداری از نیروی تفکر است، از آنجایی که خلاقیت به عنوان یکی از توانایی های ذهن انسان نقش عمده ای در نوآوری و حل مشکلات بشری بر عهده دارد، بررسی جنبه های مختلف آن یکی از اولویت های پژوهشی جهان حاضر به شمار می رود.از آنجایی که دانش آموزان یکی از ارکان اساسی نظام آموزشی هر کشوری هستند، توجه به این قشر از لحاظ برخورداری در میزان خلاقیت و تفکر ، باروری و شکوفایی هر چه بیشتر نظام آموزشی و تربیتی جامعه را در پی خواهد داشت. بنابراین هدف مطالعه حاضر بررسی پیش بینی خلاقیت توسط تفکر انتقادی با سبک دلبستگی و انعطاف پذیری شناختی در دانش آموزان دخترهنرستان های شهر کرمانشاه می باشد.روش بررسی: مطالعه حاضر از نوع توصیفی- تحلیلی در سال 1395 در هنرستان های دخترانه ناحیه یک شهر کرمانشاه انجام شد. جامعه آماری دانش آموزان دختر سال دوم و سوم متوسطه بودند که 129 نفر از آنان به روش نمونه گیری خوشه ای انتخاب شدند، برای گردآوری داده ها از پرسشنامه های گرایش به تفکر انتفادی ریکتس(CDTI )، سبک دلبستگی رید و کولینز(RAAS) ، خلاقیت سلطانی و انعطاف پذیری شناختی دنیس و وندرال (CFI) استفاده شد که روایی و پایایی آن ها تایید گردید. تجزیه و تحلیل داده ها با نرم افزار SPSS-20 و استفاده از آمار توصیفی و استنباطی انجام شد.نتایج: مولفه های خلاقیت از روی تفکر ،انعطاف پذیری وسبک دلبستگی از لحاظ آماری معنادار است و این مولفه ها بخشی از واریانس خلاقیت را تبیین می کنند.به عبارت دیگر این نتایج نشان می دهد که ضرایب رگرسیون معنادار است و شواهد کافی برای تایید فرضیه وجو دارد.به عبارت دیگر بین مولفه های تفکر ،انعطاف پذیری وسبک دلبستگی با خلاقیت رابطه معنادار از لحاظ آماری وجود دارد. نتیجه گیری: با توجه به نتایج پژوهش پیشنهاد می شود جهت ارتقای تفکر و خلاقیت دانش آموزان اقداماتی مانند آموزش مهارت های خلاقانه ، برگزاری کلاس های آموزشی جهت یادگیری سبک های دلبستگی وتفکر انتفادی به دانش آموران و والدین آنان انجام گیرد.

کلیدواژه ها

سبک دلبستگی، خلاقیت ، انعطاف پذیری، تفکر انتفادی، دختران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.