بررسی اثر بخشی طرحواره درمانی هیجانی بر اجتناب از رفتار اجتماعی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: نخستین همایش جامع بین المللی روانشناسی ، علوم تربیتی و علوم اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: PSYCHI01_055
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 464
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه رضایی

استادیار گروه روانشناسی، دانشکده ادبیات، دانشگاه لرستان، خرم آباد، ایران

محمدعلی سپهوندی

استاد یار گروه روانشناسی، ادبیات، دانشگاه لرستان، خرم آباد، ایران

خدیجه میرزایی

دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی، ادبیات، دانشگاه لرستان، خرم آباد، ایران

چکیده

مقدمه : طرحواره درمانی هیجانی، یک رویکرد درمانی فراشناختی است که اخیرا در فرمول بندی و درمان آسیب های روان شناختی مطرح شده است و به چگونگی مفهوم سازی، ادراک و راهبرد های پاسخ-دهی افراد به عواطف خود می پردازد. هدف از انجام پژوهش حاضر، بررسی تاثیر این شیوه درمانی بر اجتناب از رفتار اجتماعی در دانشجویان دختر مبتلا به این اختلال در دانشگاه لرستان بود.مواد و روش کار: این پژوهش از نوع شبه آزمایشی بوده و از طرح پیش آزمون – پس آزمون با گروه کنترل استفاده شد. شرکت کنندگان، شامل 20 نفر از دانشجویان دختر دانشگاه لرستان که به طور تصادفی انتخاب شدند و در دو گروه 10 نفری آزمایش و کنترل قرار گرفتند. آزمودنی های دو گروه، به پرسشنامه اجتناب شناختی رفتاری پاسخ دادند. سپس شرکت کنندگان گروه آزمایشی در 9 جلسه یک و نیم ساعته درمان گروهی مبتنی بر طرحواره درمانی هیجانی شرکت کردند.یافته ها: نتایج تحلیل کوواریانس داده ها نشان داد که درمان طرحواره های هیجانی به طور معنا داری باعث کاهش اجتناب از رفتار اجتماعی) پی کوچکتر از 0/02) در مرحله پس آزمون شده است.بحث و نتیجه گیری: نتیجه پژوهش نشان می دهد که درمان طرحواره های هیجانی نه تنها در کاهش اجتناب از رفتار اجتماعی موثر است بلکه موجب کاهش سایر سبک های مقابله ای اجتناب می شود.

کلیدواژه ها

طرحواره درمانی هیجانی، اجتناب از رفتار اجتماعی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.