بررسی تطبیقی آثار فسخ عقد بیع در حقوق ایران و کنوانسیون بیع بین المللی کالا

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: کنگره بین المللی جامع حقوق ایران
  • کد COI اختصاصی: LAWI02_264
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1543
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احمدرضا عظیم نسبت راینی

دانشجوی کارشناسی ارشد حقوق خصوصی دانشگاه شهید بهشتی تهران

احسان علی اکبری

دانشجوی کارشناسی ارشد حقوق خصوصی دانشگاه شهید بهشتی تهران

چکیده

هرچند که مردم در قرارداد های خود در شرایط عادی انتظار اجرای کامل آن را دارند و انحلال یک طرفه قرارداد امری استثنایی و خلاف اصل است اما مواردی ممکن است که به دلایلی مانند عیب کالا و یا عدم مطابقت کالا با شرایط قراردادی و ... اصرار بر تداوم لزوم قرار داد بی فایده به نظر می رسد، و لذا یکی از موضوعات مورد بحث در قانون مدنی بحث خیارات است و در مواردی اجازه داده شده تا یکی از طرفین بتواند به صورت یک طرفه قرارداد را فسخ نماید .در این مقاله در خصوص روابط حقوقی متعاملین بعد از فسخ قرارداد و اثار فسخ قرار داد نسبت به آینده و گذشته به صورت تطبیقی با کنوانسیون بیع بین الملل بحث خواهد شد. بنابراین با تجزیه و تحلیل مواد مربوطه از قانون مدنی و کنوانسیون بیع و بررسی نظریات حقوقدانان، سعی در پاسخگویی به این سوال داریم که؛ آثار فسخ در حقوق ایران و کنوانسیون بیع چه چیزی است

کلیدواژه ها

فسخ، قرارداد، کنوانسیون بیع بین الملل، انحلال، شروط، کالا

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.