نگرشی بر مالکیت زن در اسلام

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: کنگره بین المللی جامع حقوق ایران
  • کد COI اختصاصی: LAWI02_035
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2041
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هدی حومی

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته حقوق خصوصی دانشگاه علوم و تحقیقات یزد

محمدحسین جعفری

استاد دکترین و رییس هیات امنا دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد

چکیده

یکی از عالی ترین برنامه های اسلام که این دین را سرآمد تمام ادیان قرار داده است، از بین بردن تمام بی عدالتی نسبت به زن بوده است. اسلام بنیان برتری طلبی های قومی، نژادی، جنسی و مالی را ویران نمود و تمام انسان ها از مرد و زن، غنی و فقیر، عرب و عجم، سیاه و سفید، و زشت و زیبا را در یک صف قرار داد. اسلام علاوه بر حقوقی که برای مردان قایل شده ، برای زنان نیز حقوق خاصی را در نظر گرفته است .رعایت این حقوق یعنی رعایت حق خداوند ، چرا که وضع هر قانونی در اسلام با واسطه ، یا بی واسطه به اذن خداوند متعال صورت می گیرد لذا رعایت این حقوق بر هر مسلمانی بلکه هر انسانی لازم است بدون شک در تبین حقوق زنان ، توجه به منزلت آنان در نظام هستی و شناخت هویت ایشان ، تاثیر مستقیم دارد ، چرا این که در گذشته برای سلب اختیار و حقوق وی او را شیء می دانستند و نه شخص. میل به داشتن و تملک چیزی ، همیشه برای همگان مقصود بوده یا وسیله ی رسیدن به هدفی دیگر بوده ، و برخورداری از بسیاری حقوق و البته اجازه ی استفاده از این حقوق برای فرد شانیت و شخصیت ایجاد می کند . دین مبین اسلام در این راستا همانند سایر احکام دیگر از سایر ادیان پیشی گرفته و برای زن حقوقی از قبیل حق ارث ، حق مهریه ، حق نفقه ، حق کسب و کار و حق مالکیت تبین آورده. در این مقاله سعی بر آن شده تا حق مالکیت زن از دیدگاه دین مبین اسلام توضیح دهیم.

کلیدواژه ها

مالکیت زن، حقوق زن، حقوق زن از دیدگاه اسلام

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.