بررسی تعصب ناموسی در شرع اسلام و حقوق ایران

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی حقوق، الهیات و علوم سیاسی
  • کد COI اختصاصی: CJLP02_105
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3045
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پروین بخشی گنجه

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه حقوق ، گرایش جزا و جرم شناسی ، واحد یاسوج دانشگاه آزاد اسلامی، یاسوج ایران

عطاالله افتخاری

استادیار گروه حقوق ، گرایش جزا و جرم شناسی ، واحد یاسوج دانشگاه آزاد اسلامی، یاسوج ایران

چکیده

این پژوهش با هدف بررسی تعصبات ناموسی در حقوق اسلام و حقوق ایران می باشد روش اجرای این تحقیق توصیفی تحلیلی به صورت کتابخانه ای بوده است. یکی از پدیده های جنایی رایج در جامعه ما که دارای اهمیت فراوانی است تعصب ناموسی می باشد، به طور کلی در جامعه دینی تعصباتناموسی باید در بین مسلمانان حاکم باشد اهمیت ناموس در اسلام بسیار تاکید فراوان شده است و حقوق کیفری و فقه اسلامی در این زمینه مکمل همدیگر هستند. جرایم ناموسی جرایمی است که به انگیزه حفظ ناموس یا انتقام از متجاوز به ناموس، توسط خویشاوندان وی صورت می گیرد و غالبا متوجه زنان است. آنچه در این نوشتار می آید، بررسی و تبیین علل و زمینه ها و نیز تعصبات ناموسی است که پرداختن به آن با رویکردی فقهی حقوقی با توجه به نبود - تحقیقی جامع در این موضوع در کشور و با عنایت به شرایط جدید پیش آمده در این کشور)وجود شبکه های مجازی( و )حضور یک باره و چشمگیر زناندر بسیاری از عرصه ها که این مسیله منجر به بروز اشکال مختلفی از خشونت های برآمده از تعصب ناموسی در این کشور شده است( ضروری به نظر می رسد. آنچه در این پژوهش به عنوان عوامل انواع جرایم ناموسی، اعم از جرایم علیه تمامیت جسمانی، جرایم علیه اموال و جرایم علیه امنیت و آسایش عمومی شناخته شده و مورد بحث قرارگرفته است، عبارت است از تعصب ناموسی، بدفهمی و کج فهمی از دین، ازدواج های اجباری یا نامتناسب، خودکامگی حاکمان و فساد اداری، عدم حاکمیت قانون و دخالت مراجع غیررسمی در قضاوت

کلیدواژه ها

ناموس ، جرایم ناموسی ، تعصب ، غیرت ، رابطه نامشروع ، خشونت علیه زنان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.