بررسی میزان تاثیر مولفه های سازنده حس مکان در روستا (نمونه موردی: روستای قلات شیراز)

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین همایش ملی عمران، معماری، شهرسازی و مدیریت انرژی
  • کد COI اختصاصی: NCCEAUPEM02_022
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 630
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرزانه واصفیان

دکتری برنامه ریزی و عضو هیات علمی گروه مدیریت، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردستان، ایران

فرزانه حسینی

پژوهشگر دکتری دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردستان، مدرس دانشگاه علمی کاربردی واحد شیراز

داریوش غیبی

پژوهشگر دکتری دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردستان، مدرس دانشگاه علمی کاربردی واحد شیراز

چکیده

فقدان حس مکان و انعطاف پذیری یکی از بارزترین مشکلات در فضاهای شهری و روستایی است که ناشی از عدمحس تعلق به فضا است. در برخی از مناطق روستایی کمبود حس مکان سبب عدم دلبستگی، عدم پایداری و خالیشدن سکنه در آن مناطق و در نهایت راهی شدن افراد جهت مهاجرت به شهرها گردیده است. در حالیکه با برنامهریزی و استفاده از پتانسیل های مثبت و ایجاد محیطی مطلوب و خلاق می توان نه تنها از مهاجرت جلوگیری کردبلکه در ایجاد جاذبه های مختلف اعم از جاذبه های توریستی و سکونتی کوشید. در این پژوهش به بررسی مولفه هایحس مکان در روستای قلات شیراز پرداخته شده است.تحقیق حاضر از نظر هدف کاربردی است، شیوه ای که در این پژوهش مورد استفاده قرار گرفته است تلفیقی از روشهای تحلیل متون، اکتشافی و تفسیری است. در پژوهش حاضر به منظور گرد آوری اطلاعات از ابزار پرسشنامه استفادهشد که با نرم افزار SPSS مورد تحلیل قرار گرفته است. به منظور بررسی پایایی نتایج، آزمون آلفای کرونباخ موردبررسی قرار گرفت. در بخش نهایی از میان 5 مولفه کالبدی، ادراکی، اجتماعی، اقتصادی و زیست محیطی، عواملادراکی- شناختی (شخصی) دارای بالاترین میانگین رتبه و در رده نخست قرار می گیرد و پس از آن به ترتیب شاخص های عوامل زیست محیطی، عوامل اقتصادی، عوامل کالبدی (فیزیکی) و عوامل اجتماعی (مفهومی) قرار گرفته اند.

کلیدواژه ها

مسکن روستایی، حس مکان، مولفه های حس مکان، قلات

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.