ارزیابی میزان رضایتمندی ساکنین برعوامل تاثیرگذار در کیفیت مسکن روستایی (نمونه موردی: روستای قلات شیراز)

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین همایش ملی عمران، معماری، شهرسازی و مدیریت انرژی
  • کد COI اختصاصی: NCCEAUPEM02_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 648
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرزانه واصفیان

دکتری برنامه ریزی و عضو هیات علمی گروه مدیریت، واحد اردستان، دانشگاه آزاد اسلامی، اردستان، ایران

داریوش غیبی

پژوهشگر دکتری گروه معماری، واحد اردستان، دانشگاه آزاد اسلامی، اردستان، ایران

فرزانه حسینی

پژوهشگر دکتری گروه معماری، واحد اردستان، دانشگاه آزاد اسلامی، اردستان، ایران

چکیده

گسترش شهرنشینی و پیشرفت های صنعتی چالشی بزرگ در سطح دنیا مطرح کرده است. آنچه که در خور توجه است تغییرات فراوانی در نظام کالبدی و سیمای شهر و روستا می باشد. به گونه ای که باعث ایجاد پیچیدگی در سازمان فضایی شهرها و روستاها گردیده است. آنچه که این مهم را به مخاطره می اندازد، نفوذ و هجوم تکنولوژی، فرهنگ شهری و همزمان با آن تنزیل ارزش های بومی نزد ساکنین روستاها می باشد. بدیهی است که ادامه این تحولات موجب مخدوش شدن فرهنگ روستانشینی خواهد شد، که خود خسارات جبران ناپذیری را در سطوح کلان به همراه دارد. در پژوهش حاضر تلاش گردیده با روش مطالعه کتابخانه ای و بررسی اسناد و مدارک موجود در وهله اول به بررسی چارچوب نظری روستا و عوامل تاثیر گذار بر کیفیت زندگی در روستا و شناسایی مولفه های تاثیرگذار بر زندگی روزمره انسان (احسان تعلق، آرامش، کیفیت، امکانات رفاهی، امنیت، حضورپذیری، تعاملات اجتماعی، مصالح بومی، زندگی اقتصادی، انعطاف پذیری بر ابعاد فضایی، سرزندگی و فعالیت های متنوع) پرداخته، که نهایتا عمده مطالعه با روش میدانی با ابزارهای مشاهده- مصاحبه و پرسشنامه با جامعه آماری 110 نفر با روش نمونه معادلات ساختاری در جهت میزان رضایتمندی ساکنین بر عوامل تاثیرگذار در کیفیت مسکن روستایی قلات شیراز با نرم افزار اکسل مورد بررسی و تحلیل قرار گرفته است. که نتایج نشان می دهد که 72% از مخاطبین، کیفیت زندگی در روستا را نسبت به شهر ترجیح می دهند که 100% مخاطبین به واسطه طبیعت بکر حاضر در محیط روستا حضور پیدا کرده و از وجود این عنصر احساس آرامش دارند.

کلیدواژه ها

کیفیت، مسکن روستایی، حس تعلق، روستای فلات شیراز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.