واکاوی سیر خاطرات جمعی در گذر تاریخی مجموعه وکیل شیراز به منظور ایجاد پاتوق های رفتاری

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین همایش ملی عمران، معماری، شهرسازی و مدیریت انرژی
  • کد COI اختصاصی: NCCEAUPEM02_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 536
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محدثه السادات حمیدی

دانشجوی کارشناسی، دانشکده هنر و معماری، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران

معصومه زارع

دانشجوی کارشناسی، دانشکده هنر و معماری، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران

داریوش غیبی

مدرس گروه معماری،دانشگاه هنر و معماری، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران

چکیده

مکان ها در احساس ما از خود و نوع فعالیتی که انجام می دهیم و روشی که با یکدیگر تعامل می کنیم تاثیر گذارند وفضاهای شهری در این میان بستری هستند که ما زمان خود را تحت تاثیر فضای اجتماعی پیرامون خود می گذرانیم.هنگامی که افراد با سایرین تعامل می کنند ,رابطه قوی تری با مکان و جامعه خود احساس می نمایند. در طول تاریخانسان ها همواره با ایجاد فضاهایی در شهر, نیاز ذاتی خود به برقراری روابط اجتماعی را برآورده کرده اند, ساختارهاییکه از نظر اجتماعی فعال بوده و امکان ارتباط چهره به چهره انسانی در درون جامعه شهری و در کالبد سازمان یافته رافراهم آورده اند.آنجه بیش از همه در حضور و تعامل اجتماعی افراد در فضاهای شهری نقش دارد, پیش بینی و خلق رویدادهایاجتماعی است که در عین ایجاد فرصت های مشارکت در فعالیت های اجتماعی, می تواند زمینه ساز حس تعلق بهمکان و ایجاد قرارگاه های رفتاری نیز باشد. دستیابی به چنین اهدافی , هدف اصلی مقاله حاضر و نویسندگان آن می باشدکه در راستای این هدف به مشاهده فعالیت ها در فضا, مصاحبه با مردم و جمع آوری اطلاعاتکتابخانه ایو پرسشنامه باجامعه آماری 75 نفربه واکاوای نکات ضعف و قوت به منظور ایجاد قرارگاه های رفتاریو درک چگونگی تاثیر این فضا برحیات جمعی و تعاملات اجتماعی سازنده, پرداخته شد.مواردی همچون: امنیت فضا، کیفیت و کمیت مبلمان شهری و نیز رضایتمندی شخصی افراد و... مورد بررسی وتحلیل قرار گرفت که در این میانمحوطه مقابل حمام وکیل با کسب (73%) و محوطه مقابل مسجد وکیل با کسب(74%) دارای بیشترین پتانسیل به منظور ایجاد قرارگاه رفتاری می باشند.

کلیدواژه ها

فضای شهری، گذر تاریخی، پاتوق های رفتاری، تعاملات اجتماعی، خاطرات جمعی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.