بررسی و بهینه‌سازی روش احداث پرتال تونلها (مطالعه موردی تونل‌های نظامی)

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس تونل ایران
  • کد COI اختصاصی: ITC08_086
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3104
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابوالقاسم مظفری

عضو هیات علمی دانشگاه امام حسین

مرتضی همزه ابیازنی

کارشناس ارشد مکانیک سنگ

چکیده

حفاظت و استتار تونلهای نظامی یکی از مواردی است که همواره مورد توجه کارشناسان نظامی در دوره‌های ساخت و بهره‌برداری می‌باشد. به همین منظور پرتال تونلها میبایست به نحوی طراحی و اجرا شود که با حداقل ترانشه برداری امکان احداث پرتال تونل و شروع عملیات حفاری تونل محقق گردد . یکی از بهترین راهکارهایی که برای مقابله با این مشکلات وجود دارد تقویت سنگهای دربرگیرنده پرتال تونل (قبل از حفاری) با استفاده از روش پیش تحکیم میباشد. این روش با توجه به قابلیت پایدارساز ی دهانه ورودی، و حفظ وضعیت زمین طبیعی اطراف پرتال تونلهای نظامی که استتار آنها اهمیت بالایی دارد، میتواند از کارایی بالایی برخوردار باشد. بخصوص در مناطقی که وضعیت شیب زمین طبیعی منطقه ملایم است و استفاده از روش های معمول حفاری نیاز به حجم بالای خاکبرداری دارد. در این مقاله با بکارگیری تجارب بکارگیری روش پیش تحکیم در تونلهای کم عمق، تونلهای شهری و استفاده از طبقه بندی ترانشه ها و تونل ها و تجارب موجود در حفاری پرتال تونلها، روش ها و راهکارهایی که به کمک آن امکان احداث و استتار پرتال تونل های نظامی وجود دارد بررسی و ارائه شده است.

کلیدواژه ها

پیش تحکیم، تونل،‌ پرتال، استتار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.