بررسی فنی و اقتصادی تیز کردن سرمته
- سال انتشار: 1388
- محل انتشار: هشتمین کنفرانس تونل ایران
- کد COI اختصاصی: ITC08_068
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1908
نویسندگان
کارشناس ارشد معدن، شرکت مهندسی سپاسد، پروژه سد گتوند علیا
مدیر ماشین آلات معاومت حفاری و بتن، شرکت مهندسی سپاسد، پروژه سد گتون
معاونت حفاری و بتن، شرکت مهندسی سپاسد، سد گتوند علیا
چکیده
چالزنی جهت اجرای آتشباری و نصب پیچ سنگ های سیستم نگهداری، جزء لاینفک پروژه های عمرانی و معدنی محسوب می گردد. در عملیات حفاری، ابزار حفاری خصوصاً سرمته نقش اساسی ایفا می کند و درصد بالایی از هزینه چالزنی را به خود اختصاص می دهد. یکی از رو شهای مؤثر برای دستیابی به این هدف تیز کردن سرمته می باشد. در این مقاله به بررسی اهمیت تیز کردن سرمته و تأثیر اقتصادی آن در چالزنی پرداخته می شود. نتایج این بررسی که بر روی نمونه آماری مشتمل بر ٨٢ سرمته مصرفی در بخش حفاری های زیرزمینی پروژه سد گتوند انجام پذیرفته است، حاکی از آن است که هزینه سرمته مصرفی همراه با تیز کردن، به ازای هر متر چالزنی ٢٧٣ ریال نسبت به زمان عدم انجام آن کاهش می یابد و با توجه به اینکه تا پایان سال ١٣٨6 ، حدود 620.000 متر حفاری جهت نصب پیچ سنگ و 1.982.381 متر چالزنی جهت آتشباری در حفاری های زیرزمینی انجام شده است ، حدود مبلغ 130، 450، 710 ریال تنها از بابت مصرف سرمته، قابل صرفه جویی بوده است. البته این مبلغ با احتساب هزینه تیز کردن و جدای از دیگر مزایا و هزینه های کاهش یافته حاصل از تیز کردن سرمته می باشد که بیانگر اهمیت بالای تیز کردن سرمته به خصوص در پروژه های بزرگ میباشد.کلیدواژه ها
چالزنی، سرمته، تیز کردن سرمته.مقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.