انتخاب قطر بهینه تونل انتقال آب کاکارضا با استفاده از روش AHP بر اساس پارامترهای هزینه و زمان

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس تونل ایران
  • کد COI اختصاصی: ITC08_066
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1771
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امین میخک بیرانوند

دانشگاه صنعتی شاهرود، دانشگاه مهندسی معدن، نفت و ژئوفیزیک، شاهرود

چکیده

امروزه انتخاب قطر مناسب برای تونل‌ها یکی از مسائل دغدغه برانگیز طراحان است. برای انتخاب قطر بهینه روش‌های مختلفی پیشنهاد شده است، یکی از این روش‌ها فرآیند تحلیل سلسله مراتبی (AHP) است. این روش از نظر جمعی از کارشناسان برای بدست آوردن بهترین جواب استفاده میشود . در این مقاله سعی بر این است تا انتخاب قطر بهینه تونل کاکارضا واقع در شمال غربی خرم آباد صورت گیرد. برای انتخاب قطر بهینه تونل کاکارضا ما ٣ گزینه و ٥ معیار داشتیم، که گزینه‌ها عبارت بودن از قطر ٧/2، 3/4 و 6 متر که انتخاب این گزینه‌ها خود بر اساس تجربیات حفاری تونل‌های قبلی، موقعیت منطقه و مسائل مختلف تونل‌زنی صورت گرفته است. معیارهای انتخاب شده شامل آتشباری، تهویه حین حفاری، سیستم نگهداری تونل، زمان اجرای تونل و هزینه اجرای تونل میباشد. در ابتدای کار یکسری فرم های نظر خواهی تهیه و در اختیار کارشناسان قرار داده شد که برای پر کردن این فرم ها از مقیاس ٥ نقطه‌ای استفاده کردند. کارشناسان امتیازات هر گزینه را نسبت به معیارهای مختلف در جداول مربوطه وارد کردند. با استفاده از داده های خام بدست آمده از این فرم‌ها و استفاده از روش AHP به این نتیجه رسیدیم که قطر 7/2 بهترین قطر برای حفاری تونل کاکارضا می‌باشد.

کلیدواژه ها

تونل انتقال آب، کاکارضا، تصمیم‌گیری چند معیاره، AHP، خزم‌آباد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.