مقایسه روشهای شروع حفاری در دستگاه‌های تمام مقطع سپردار

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس تونل ایران
  • کد COI اختصاصی: ITC08_065
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2184
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد خسروتاش

مدیریت عامل مهندسین مشاور تونل راد، تهران

مهران خسروتاش

مدیریت واحد خدمات فنی تونل و معادن، مهندسین مشاور تونل راد، تهران

شهاب کاتبی

کارشناس دفتر فنی مهندسین مشاور تونل راد، تهران

نیما نبیری

دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردکان، یزد

چکیده

برای شروع حفاری با دستگاه‌های TBM سپردار نیاز به تکیه‌گاهی وجود دارد که رینگ‌های اولیه سگمنت به آن تکیه کرده و امکان تامین نیروی جلو برنده، از طریق جک‌های ماشین و اعمال عکس‌العمل آن به دستگاه، بوجود آید. این امر زمانی امکان‌پذیر می‌باشد که سازه تکیه‌گاه، توانایی مقاومت و ایستایی در برابر نیروی اعمال شده توسط جک‌ها را داشته باشد. روش معمول برای ایجاد تکیه‌گاه شروع حفاری،‌استفاده از سازه‌ای به نام Push Frame می‌باشد. در روشی دیگر، به کمک چیدمان خاصی از قعطات پیش ساخته بتونی به یک سازه پایدار رسیده که ماشین حفار می‌تواند با تکیه به آن عمل حفاری را انجام دهد. شیوه های دیگری نیز که عمدتاً حالتهای ترکیبی دارند بکار گرفته می شوند. در این روشها ابتدا جبهه کار به صورت دستی یا نیمه مکانیزه حفاری می شود، سپس دستگاه وارد این تونل شده، با سگمنت گذاری آنرا طی کرده و حفاری را آغاز می کند. شناخت و تحلیل روشهای مختلف، ما را در انتخاب شیوه مناسب یاری خواهد نمود.

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.