طراحی سازه مناسب جهت بیان آر ان ای سنجاق سری ویروسی به منظور ایجاد مقاومت به سه ویروس مهم آلوده کننده کلزا
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی یافته های نوین در بیوتکنولوژی
- کد COI اختصاصی: BIOTECH01_131
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 565
نویسندگان
استادیار گروه گیاهپزشکی، دانشکده کشاورزی، مجتمع آموزش عالی سراوان
استادیار گروه گیاهپزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه کردستان
استادیار گروه گیاهپزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید چمران اهواز
چکیده
کلزا از مهمترین گیاهان دانه روغنی کشور محسوب می شود که عوامل بیماریزای مختلفی باعث کاهش عملکرد آن می شوند. شیوع سه ویروس موزاییک شلغم (Turnip mosaic virus, TuMV)، ویروس موزاییک کلم گل (Cauliflower mosaic virus, CaMV) و ویروس زردی غربی چغندرقند (Beet western yellow virus, BWYV) از مزارع کلزای کشور به طور گسترده گزارش شده است. از این جهت ایجاد یک لاین مقاوم کلزا از طریق خاموشی آر ان آ و القای بیان یک آر ان ای سنجاق سری که بتواند در برابر هر سه ویروس از مقاومت قابل توجهی برخوردار باشد اهمیت دارد. بدین منظور توالی های نوکلیوتیدی از ژنوم سه ویروس مذکور، از بانک ژنی دریافت شد. سپس به منظور شناسایی مناطق حفاظت شده، برای هر یک از گونه ها هم ردیف سازی توالی نوکلیوتیدی ژن CP با استفاده از برنامه MEGA5 انجام شد. توالی150 نوکلیوتیدی از مناطق حفاظت شده این ژن از ویروس های موزاییک شلغم (از نوکلیوتید شماره 787 تا 937)، ویروس موزاییک کلم گل (از نوکلیوتید شماره 295 تا 445) و ویروس زردی غربی چغندرقند (از نوکلیوتید شماره 87 تا 237) انتخاب و پس از قرارگیری در کنار یکدیگر یک توالی 450 نوکلیوتیدی به دست آمد. جهت بررسی عدم امکان خاموشی آر ان آ های میزبان توالی ترکیبی با استفاده از اطلاعات سایت siRNA Scan مورد بررسی قرار گرفت. سپس پیش بینی امکان همسانه سازی آن در یک ناقل دوگانه مناسب با استفاده برنامه Vector NTI version 8.0 انجام شد. درنهایت امکان بیان ساختار آر ان ای سنجاق سری با استفاده از برنامه RNA structure و سایت RNAfold مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج مطالعات بیوانفورماتیکی این پژوهش پیش بینی کرد که قابلیت بیان آر ان ای سنجاق سری پس از همسانه سازی در حامل مناسب و انتقال به کلزا در شرایط آزمایشگاهی وجود دارد.کلیدواژه ها
کلزا، ویروس، خاموشی آر ان آ، مقاومتمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.