تعیین پروفایل ژنتیکی مقاومت آنتی بیوتیکی در سویه های انتروپاتوژنیک اشریشیاکلی جدا شده از گاومیش های سالم اطراف اهواز

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی یافته های نوین در بیوتکنولوژی
  • کد COI اختصاصی: BIOTECH01_066
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 581
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ساناز دهدشتی

دانشجوی دکتری تخصصی باکتری شناسی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه شهید باهنر کرمان

مجید همتی

دانشجوی دکتری تخصصی باکتری شناسی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه شهید باهنر کرمان

نسرین عسکری

دانشجوی دکتری تخصصی باکتری شناسی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه شهید باهنر کرمان

محمدرحیم حاجی حاجیکلایی

گروه علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهید چمران اهواز

چکیده

سویه های انتروپاتوژنیک اشریشیا کلی قادر به ایجاد بیماری در انسان و دام ها می باشد. هدف از این مطالعه شناسایی ژن های مقاومت نسبت به آنتی بیوتیک های تتراسایکلین و سولفونامید در جدایه های انتروپاتوژنیک اشریشیاکلی از مدفوع گاومیش های سالم اطراف اهواز است. تعداد 114 نمونه مدفوع از گاومیش های سالم اخذ و جداسازی و تایید بیوشیمیایی اشریشیاکلی اقدام شد. از جدایه ها DNA استخراج و جهت شناسایی ژن های کد کننده پاتوتیپ انتروپاتوژنیک اشریشیاکلی(eae, bfp, stx ) مورد آزمایش قرار گرفت. هر یک از جدایه های واجد هر یک از ژن های مذکور از نظر وجود ژن های sul1،sul2، tet A واجد یکی از ژن های eae, bfp, stx یا ترکیبی از آن ها بوده اند که به عنوان پاتوتیپ انتروپاتوژنیک در نظر گرفته شدند که از مجموع 104 جدایه.15جدایه واجد ژن کد کننده اینتیمین تعداد 29 جدایه (29.1 درصد) تولیدکننده شیگا توکسین شناسایی شد که 11 جدایه(39.2درصد) حاوی هر دو ژن stx1 و stx2 ، 15 جدایه (53.57 درصد) حاوی ژن stx1 و 2 جدایه حامل ژن stx2 بودند و هیچ یک از جدایه ها واجد ژن bfpنبودند. دربررسی ژنتیکی مقاومت آنتی بیوتیکی از 29 جدایه پاتوتیپ انتروپاتوژنیک، 9جدایه(32.1 درصد) نسبت به ژن sul2 و 5 جدایه (17.8درصد) نسبت به ژن tet B مثبت بودند و هیچ کدام از جدایه ها نسبت به ژن های tet A و sul1 مثبت نبودند

کلیدواژه ها

گاومیش، انتروپاتوژنیک، مقاومت آنتی بیوتیکی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.