تعیین زمینه فیلوژنیکی جدایه های اشریشیاکلی واجد ژن blaSHV ، blaTEM ،blaOXA و blaCTX-15 از مدفوع گوساله های سالم

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی یافته های نوین در بیوتکنولوژی
  • کد COI اختصاصی: BIOTECH01_062
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 501
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا قنبر پور

گروه پژوهشی میکروبیولوژی مولکولی، دانشگاه شهید باهنر کرمان

ساناز دهدشتی

داشجوی دکتری تخصصی باکتری شناسی دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهید باهنر کرمان

زاهده نادری

دانش آموخته دوره دکتری تخصصی باکتری شناسی دانشگاه شهید باهنر کرمان آدرس الکترونیکی نویسنده سوم

مجید همتی

داشجوی دکتری تخصصی باکتری شناسی دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهید باهنر کرمان

چکیده

مقاومت آنتی بیوتیکی در سویه های کامنسال اشریشیاکلی ازموضوعات مهم در کنترل بیماری های عفونی می باشد. این بررسی با هدف جداسازی ژن های بتالاکتاماز و تعیین گروه فیلوژنتیکی جدایه های اشریشیاکلی از مدفوع گوساله های سالم دامداری های اطراف کرمان انجام شده است. . تعداد 171 سوآب مدفوع گوساله سالم زیر یک ماه از گاوداری های اطراف شهرستان کرمان اخذ شد و پس از تایید بیوشیمیایی جدایه های اشریشیاکلی، مورد بررسی مولکولی قرار گرفت. آزمایش PCR جهت شناسایی ژن های blaTEM و blaSHV و blaOXA و blaCTX-15 انجام گرفت. همچنین آزمایش مولتی پلکس PCR جهت تعیین گروه های فیلوژنتیکی با شناسایی ژن های TSP4, yja, chuAانجام گرفت. مشخص گردید که در 171 جدایه مورد مطالعه، 23 جدایه (45.13 درصد) واجد یکی از ژن های مقاومت آنتی بیوتیکی مورد نظر بوده است که 20 جدایه (11.69درصد) دارای ژن blaTEM بوده و در گروه های فیلوژنی A و B1 انتشار داشتند 18 جدایه blaTEM مثبت از گروه A در تحت گروه های فیلوژنی A0 (14 جدایه) و A1 (4 جدایه) قرار داشت. دو جدایه (1.17 درصد) دارای ژن blaSHV بودند که هر 2 جدایه متعلق به گروه فیلوژنی A و تحت گروه فیلوژنی A0 بودند و یک جدایه (58/0 درصد) دارای ژن blaCTX-15 بودند که در گروه فیلوژنی B1 قرار داشت. در حالی که هیچ یک از جدایه ها دارای ژن blaOXA نبودند. دو الگوی ترکیب ژن مقاومت آنتی بیوتیکی شامل blaTEM-blaSHV و blaTEM-blaSHV- blaCTX-15 به ترتیب در 2 جدایه از گروه های فیلوژنی A( تحت گروه A0) و B1 بودند.

کلیدواژه ها

اشریشیاکلی، مقاومت آنتی بیوتیکی، گروه های فیلوژنتیک

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.