تاثیر نانو اکسید روی بر ایمنی سلولی و آنزیمهای کبدی سرم خون بلدرچین

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی یافته های نوین در بیوتکنولوژی
  • کد COI اختصاصی: BIOTECH01_052
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 471
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیر کریمی

هییت علمی دانشگاه تبریز، گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی اهر

سیدکاظم حسینی

دانشجوی کارشناسی ارشد، فیزیولوژی دام، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی اهر، دانشگاه تبریز

ذبیح اله نعمتی

هییت علمی دانشگاه تبریز، گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی اهر

محمدرضا شیخلو

هییت علمی دانشگاه تبریز، گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی اهر

چکیده

روی (Zinc) بعنوان یک تریس المنت در فعالیت بیش از 300 آنزیم نقش دارد. با توجه به ضعف خاک ایران، روی به دو شکل معدنی و آلی با قابلیت دسترسی متفاوت قابل افزودن به خوراک است. نانواکسید روی، ترکیب جدیدی است که با استفاده از علم نانوتکنولوژی تولید و به بازار عرضه شده است. افزایش سطح تماس در نانوذرات اجازه می دهد که جذب و عملکرد آنها متفاوت از مولکولهای آلی و غیرآلی باشد. این مطالعه بمنظور بررسی منابع مختلف عنصر روی بر آنزیمهای کبدی سرم خون شامل آسپارتات آمینوترانسفراز(AST)، آلانین آمینو ترانسفراز(ALT) و آلکالین فسفاتاز(ALP) ونیز پاسخ ایمنی بافتی بلدرچین ژاپنی انجام شده است. این آزمایش در قالب طرح کاملا تصادفی با 4 تیمار، 4 تکرار و10 پرنده در هر واحد آزمایشی انجام گرفت. گروههای آزمایشی عبارتند از: 1-خوراک پایه 2-خوراک پایه+50 میلی گرم روی بشکل اکسید روی (منبع معدنی) 3-خوراک پایه+50 میلی گرم روی بشکل متیونین-روی (منبع آلی) 4-خوراک پایه+50 میلی گرم روی بشکل نانواکسید روی. در پایان دوره آزمایشی از هر تکرار یک پرنده بطور تصادفی انتخاب شده و از خون آنها برای اندازه گیری آنزیمهای کبدی سرم خون استفاده شد. آنالیز آماری تفاوت معنی داری بین گروههای آزمایشی در مقادیر AST، ALT و ALP نشان نداد(0.05< P). اگر چه مقدار عددی AST در گروه نانو روی از سایرین بیشتر بود. همچنین بررسی پاسخ ایمنی بافتی با تزریق فیتوهماگلوتینین و محاسبه میزان تورم پس از 24 ساعت در پرده بین انگشتان سوم و چهارم پای چپ، تفاوت معنی داری را بین گروههای آزمایشی مشخص نکرد(0.05< P).

کلیدواژه ها

نانواکسید روی، پارامترهای خونی، ایمنی سلولی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.