شیرین سازی آب های شور توسط تکنولوژی تقطیر غشایی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس علوم و مهندسی جداسازی
  • کد COI اختصاصی: CSSE04_088
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1596
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ریحانه ایزی

گروه مهندسی شیمی، دانشکده مهندسی نفت و پتروشیمی، دانشگاه حکیم سبزواری

محمود فرخی

گروه مهندسی شیمی، دانشکده مهندسی نفت و پتروشیمی، دانشگاه حکیم سبزواری

سیدمحمدمهدی نوری

گروه مهندسی شیمی، دانشکده مهندسی نفت و پتروشیمی، دانشگاه حکیم سبزواری

چکیده

با توجه به کاهش روز افزون منابع آب شیرین دنیا، نیاز به تامین آب آشامیدنی جوامع به شدت مورد توجه قرار گرفته است. انواع روشهایشیرین سازی آب شامل روشهای فیزیکی، شیمیایی و زیستی است. تقطیر غشایی یکی از فرایندهای نوین جداسازی می باشد که در آنعملیات جداسازی با استفاده از یک غشاء متخلخل آبگریز صورت می گیرد. از جمله مهمترین مزایای این تکنولوژی قابلیت عملیاتی شدندر دماهای پایین (پایین تر از 100 درجه سانتیگراد) می باشد. انرژی حرارتی مورد نیاز این فرایند برای تولید آب شیرین می تواند از منابعانرژی دما پایین همچون انرژی خورشیدی، گرمای اتلافی و انرژی زمین گرمایی تامین شود. در این مطالعه روشهای مختلف شیرینسازی آب توسط تکنولوژی تقطیر غشایی مورد بررسی قرار گرفته و با سایر روشهای موجود مقایسه شده است.

کلیدواژه ها

تصفیه آب، شیرین سازی، اسمز معکوس، الکترودیالیز، تقطیر غشایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.