شبیه سازی و بهینه سازی سیکل پروپان و واحد تنظیم نقطه شبنم فاز دوازده پارس جنوبی به منظور جداسازی بهتر میعانات گازی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس علوم و مهندسی جداسازی
  • کد COI اختصاصی: CSSE04_042
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 718
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ایمان مهماندوست

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه فناوری نوین قوچان

حسن زارع علی آبادی

استاد یار، دانشگاه فناوری نوین قوچان

چکیده

با توجه به رشد روز افزون قیمت حامل های انرژی و همینطور رشد قیمت مواد اولیه صنایع پتروشیمی از قبیل میعانات گازی متوجهصرفه اقتصادی مطلوب جداسازی هرچه بیشتر میعانات از گاز طبیعی می شویم. و همانطور که میدانید میعانات باقیمانده به همراه گازمیتواند باعث بروز برخی مشکلات در خطوط انتقال نیز شود. در نتیجه بهینه سازی واحد تنظیم نقطه شبنم میتواند در کاهش اینمشکلات و هزینه های مربوطه بسیار مفید باشد. و همچنین صرفه جویی زیادی از طریق بالا بردن بازده پالایشگاه داشته باشد. در اینجاسعی شده تا بوسیله شبیه سازی توسط نرم افزار اسپن پلاس بهترین شرایط جهت جداسازی میعانات در این واحد مورد بررسی قرار گیرد.که در پایان به این نتیجه رسیدیم که با جلوگیری از اتلاف حرارتی و همچنین با بهبود عملکرد در مبدل ها از طریق پاکسازی رسوبات وغیره میتوان تا بیست درصد در مصرف انرژی صرفه جویی کرد. و به بهترین عملکرد از لحاظ جداسازی میعانات دست یافت.

کلیدواژه ها

جداسازی، میعانات ، تنظیم نقطه شبنم، شبیه سازی، بهینه سازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.