بررسی اثر جرم مولکولی پلی اتیلن گلیکول بر عملکرد غشاهای پلی یورتان اکریلاتی در جداسازی کربن دی اکسید

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس علوم و مهندسی جداسازی
  • کد COI اختصاصی: CSSE04_027
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 779
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین مولوی

تهران، دانشگاه صنعتی شریف، پژوهشکده علوم و فناوری نانو

اکبر شجاعی

تهران، دانشگاه صنعتی شریف، پژوهشکده علوم و فناوری نانو- تهران، دانشگاه صنعتی شریف، دانشکده مهندسی شیمی و نفت

سیدعباس موسوی

تهران، دانشگاه صنعتی شریف، دانشکده مهندسی شیمی و نفت

چکیده

در این تحقیق اثر جرم مولکولی فاز نرم بر عملکرد غشاهای شبکه ای شده پلی یورتان اکریلاتی در جداسازی کربن دی اکسید از نیتروژنمورد بررسی قرار گرفته است. در این راستا پلی یورتان هایی بر پایه تولین دی ایزوسیانات و پلی اتیلن گلیکول با جرم مولکولی های 1000 و2000 گرم بر مول سنتز شده است. غشاهای شبکه ای شده با قرار دادن پلی یورتان های اکریلاتی در معرض امواج UV تهیه شده و سپسبا استفاده از آنالیزهای مختلف همانند؛ XRD, FTIR-ATR و DSC مورد بررس قرار گرفته اند. نتایج حاصل از آنالیزهای FTIR-ATR وDSC نشان می دهند که با افزایش جرم مولکولی فاز نرم میزان جدایش فازی ایجاد شده بین فازهای نرم و سفت افزایش می یابد، در نتیجهباعث افزایش بلورینگی فاز نرم می شود. نتایج حاصل از تست تراوایی گاز نشان می دهند که با افزایش جرم مولکولی فاز نرم تراوایی کربندی اکسید افزایش یافته در صورتی که در این حالت گزینش پذیری آن نسبت به نیتروژن کاهش می یابد.

کلیدواژه ها

پلی یورتان، کربن دی اکسید، غشای شبکه ای شده، جداسازی گاز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.