بررسی رضایت زناشویی خانوادههای زنان شاغل و خانه دار

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: دومین کنگره بین المللی علوم انسانی، مطالعات فرهنگی
  • کد COI اختصاصی: CPCONF02_376
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 956
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آزاده فکری

دانش آموخته مدیریت آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان.

حمیدرضا کاوه

دانش آموخته مدیریت آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان.

علیرضا فکری

دانشجو روانشناسی عمومی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرگز

فاطمه کریمی

دانشجو روانشناسی عمومی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرگز

چکیده

امروزه شاهد افزایش روز افزون شاغل بودن زنان نسبت به گذشته می باشیم که این تغییر نقش ها می تواند رضایت زناشویی زوجی ن و همچنین جنبه های مختلف زندگی و فرزندان را تحت تاثیر قرار دهد و از آن می توان به عنوان عنصری موثر در تعارضات زناشویی یاد کرد بر این اساس در این پژوهش به مقایسه رضایت زناشویی زنان شاغل اداره آموزش و پرورش شهرستان کردکوی و خانه دار و مردان دارای همسر شاغل و یا خانه دار در شهرستان کردکوی پرداخته شد. جهت دستیابی به هدف کلی دو فرضیه تدوین گردید.1 -بین شاغل بودن یا خانه دار بودن زنان و سطح رضایت از زندگی شان رابطه مستقیم وجود دارد 2 -سطح رضایت از زندگی مردانی که زنان خانه دار دارند بیشتر از سطح رضایت از زندگی مردانی است که زنان شاغل دارند. بدین منظور 60 نفر از زنان متاهل که 30 نفر شاغل و 30 نفر خانه دار بودند و 60 نفر از مردان متاهل که آنها نیز 30 نفر شان دارای همسر خانه دار و 30 نفر دیگر دارای هم سر شاغل بودند انتخاب و برر سی شدند. روش تحقیق مورد ا ستفاده در این پژو هش، تو صیفی نوع پس رویدادی بوده ا ست برای سنجش میزان ر ضایت زنا شویی از پر سش نامه انریچ ا ستفاده شد داده های حا صل از این پر سش نامه از طریق آزمون t برای دو گروه مستقل مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت نتایج حاکی از آن بود که رضایت زناشویی زنان خانه دار بیشتر از زنان شاغل می باشد همچنین نتایج نشان داد که رضایت زناشویی مردان دارای همسر خانه دار بیشتر از مردان دارای همسر شاغل است

کلیدواژه ها

رضایت زناشویی، شاغل، خانه دار

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.