بررسی ابعاد آموزشی فرهنگی، اجتماعی، مدیریتی و کالبدی شهر از منظر نهج البلاغه
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: دومین کنگره بین المللی علوم انسانی، مطالعات فرهنگی
- کد COI اختصاصی: CPCONF02_330
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 358
نویسندگان
کارشناس ارشد زبان و ادبیات فارسی، مدرس دانشگاه پیام نور
چکیده
منابع و مجموعههای روایی از مهمترین مرجع بینش، کنش و منش افراد و گروههای مختلف در حیات اجتماعی است؛ به همین منظور ضرورت دارد تا جهتگیریهای دانشی و بینشی آن توجه شود. در این میان نهج البلاغه به منزله اساسیترین مرجع مورد استناد، برای داوری رفتارها و تطبیق عملکردهای فردی و اجتماعی در جامعه ما بهشمار میآید. هدف مقاله حاضر، شناسایی خصوصیات شهر از منظر این منبع ارزشمند دینی و بیان ابعاد شهر در نهج البلاغه است. روش این پژوهش کیفی و با تکنیک تحلیل محتوا صورت گرفته است. نتایج تحقیق نشان میدهد که حضرت به همه ابعاد آموزشی فرهنگی، اجتماعی، مدیریتی و کالبدی شهر -توجه داشته است؛ در بعد آموزشی فرهنگی، به جایگاه تعلیم و تربیت، مسایل آموزشی، جهلزدایی، مشاوره - علمی، مجالست با فرزانگان و دانشمندان، پایبندی به ارزشها و کرامت اخلاقی شهروندان؛ در بعد اجتماعی، برهمراهی همه مردم و حکومت، اعلان و شفاف سازی مواضع حقوق و عدالت و اجرای درست؛ در بعد مدیریتی، بر مدیریت انسانی و در بعد کالبدی به قابلیتهای سازهای که در آن روابط انسانی و اجتماعی بارور شوند، تاکید داشته است.کلیدواژه ها
نهجالبلاغه، شهر، منابع دینی، ابعاداطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.