بررسی عوامل تاثیر گذار بر سیاست خارجی ج.ا.ایران در لبنان

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: دومین کنگره بین المللی علوم انسانی، مطالعات فرهنگی
  • کد COI اختصاصی: CPCONF02_064
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 975
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امین نادری

دانشجوی کارشناسی حرفه ای هدایتگر سیاسی، دانشگاه جامع علمی کاربردی واحد سپاه محمد رسول الله (ص)

احمد یوسف پور

استاد راهنما و مدرس گروه علوم سیاسی، دانشگاه جامع علمی کاربردی سپاه محمد رسول الله (ص)

مهدی توکلی

دانشجوی کارشناسی حرفه ای هدایتگر سیاسی، دانشگاه جامع علمی کاربردی سپاه محمد رسول الله (ص)

چکیده

بررسی سیاست خارجی انقلاب اسلامی ایران در لبنان از دیدگاه سازهانگاری میپردازد. با توجه به اینکه تلاش برای فرهنگسازی و هنجارسازی و تاثیرگذاری بر قواعد رفتاری و ساختار سیاسی بازیگران منطقهای و بینالمللی در زمره اهداف انقلاب اسلامی بشمار میآید. ابعاد و جنبههای اثربخشی انقلاب اسلامی بر لبنان از جمله ترویج فرهنگ مردمسالاری دینی، فرهنگ استقلالخواهی و استکبارستیزی،تقویت فرهنگ اصلاحطلبی در جنبشهای جدید اجتماعی، فعالیتهای فکری، فرهنگی و اندیشهای، افزایش تعامل و تبادل فرهنگی، بازخیزی اسلام در عرصههای حیات اجتماعی، فرهنگسازی درباره وحدت تمدنی جهان اسلام، احیای نقش جنبشهای آزادیبخش و گفتمانسازیسیاسی -فرهنگی تجزیه و تحلیل گرددجایگاه لبنان در سیاست خارجی ایران بررسی میشود. این فصل شامل مطالعاتی در زمینه سابقه تاریخی این کشور، موقعیت استراتژیک، ساختار اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و همچنین به سابقه روابط تاریخی ایران و لبنان با تاکید بر نقش شیعیان در روابط تاریخی ایران و لبنان میپردازد. منافع ملی یکی از مفاهیمی است که کاربرد زیادی در تحلیل و تبیین سیاست خارجی کشورها دارد. اما علی رغم استفاده گسترده از منافعملی به عنوان ابزار توجیه و تحلیل سیاست خارجی در حوزه عملی و نظری، این مفهوم کماکان توسعه نیافته و مبهم است. برخی، منافع ملی را به صورت انتزاعی تعریف کرده و مصادیق آن را صیانت از نفس یا بقاء، حاکمیت ملی و استقلال، تمامیت ارضی، امنیت نظامی و توسعه ورفاه اقتصادی تعیین می کنند.برخی دیگر منافع ملی را آن دسته از اهداف ملی تعریف می کنند که دست یافتنی و تحقیق پذیر است و مصادیق آن به صورت استقرایی از طریق بررسی عملکرد سیاست خارجی در یک مقطع زمانی معین می گردد. از طرف دیگر، عینی گرایان منافع ملی را واقعیت عینی می دانندکه برحسب قدرت یا امنیت ملی تعریف می شود. ذهنی گرایان برعکس معتقدند که منافع ملی ارزشهایی است که سیاستگذاران و تصمیم گیرندگان ملی به عنوان برآیند منافع جمعی جامعه بر می گزینند و در تصمیمات و سیاستهای اتخاذی آنان به نمایندگی از ملت، تجلی و تبلور می یابد. بنابراین، تعاریف گوناگونی از مفهوم منافع ملی وجود دارد

کلیدواژه ها

عوامل تاثیر گذار ، سیاست خارجی ، ایران ، لبنان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.