ارتقا تاب آوری اجتماعی در محله های تاریخی راهبردی در فرآیند بازآفرینی پایدار شهری (نمونه موردی: محله صوفیان بروجرد)
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: چهارمین کنفرانس ملّی معماری و شهرسازی «پایداری و تاب آوری از آرمان تا واقعیت»
- کد COI اختصاصی: CBEAUI04_058
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1649
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد طراحی شهری، گروه شهرسازی، دانشکده معماری و شهرسازی، واحد قزوین، دانشگاه آزاد اسلامی، قزوین، ایران
چکیده
در چند دهه ی اخیر اجرای طرح های مرمت شهری و با ورود پایداری در این عرصه رهیافتی تحت عنوان باز آفرینی پایدارشهری موردتوجه قرار گرفت؛ این رهیایت بازآفرینی به عنوان رویکردی همه جانبه نگر و کل گرا به همه ی ابعاد و مسیله یشهری، ابعاد اجتماعی، اقتصادی، زییتم یطی و کالبدی را مورد توجه قرار می دهد. در محله های تاریخی ناکارآمدی هایبه کارآمده سبب افزایش آسیب پذیری در همه ی ابعاد ازجمله بعد اجتماعی شده است. برای رسیدن و تحقق پایداری در اینمحله ها نیازمند جامعه ای تاب آور با ظرفیت های اجتماعی بالا هستیم، که لازمه ی آن شناخت ابعاد و شاخصه های ابعاد تاب آوریاجتماعی است؛ سرمایه های اجتماعی، امنیت اجتماعی، سبک زندگی، دانش و آگاهی، مذهب ، نگرش و جهان بینی و ... ازمولفه های اثرگذار بر این موضوع است. ازاینرو در پژوهش حاضر با هدف ارایه و چارچوبی در جهت تبیین ابعاد و شاخصه هایتاب آوری اجتماعی جهت تقویت بعد اجتماعی مولفه ها و توانایی ساکنان در مقابله با سوانح و مخاطرات برای دستیابی بهبازآفرینی پایدار شهری پرداخته می شود. روش کار در این پژوهش به صورت کیفی و از نوع توصیفی است که اطلاعات از طریقمطالعات کتابخانه ای و مشاهدات عینی از مولفه ی صوفیان بروجرد جمع آوری شده است و با استفاده از جدول swot امکان ها،محدودیت ها، فرصت ها و تهدیدهای محله در تاب آوری اجتماعی مورد تحلیل و بررسی قرار گرفته است. که نتایج نشان ازتدافعی بودن راهبرد، این راهبردها برای به حداقل رساندن زیان های ناشی از تهدیدها و نقاط ضعف محله می باشد.کلیدواژه ها
تاب آوری، تاب آوری اجتماعی، بازآفرینی پایدار شهری، محله ی صوفیانمقالات مرتبط جدید
- نقش تعامل شهروندان با شهرداری جهت توسعه و آبادانی شهرهای تازه تاسیس
- امکانسنجی پیاده سازی فناوریهای نوین و پایدار برای بهبود مدیریت هوشمند شهری
- طراحی مناطق بهینه باغات خانواده شهر شیراز با استفاده از سیستم اطلاعات مکانی و روش تحلیل سلسله مراتبی
- نگاهی به روش های طراحی معماری از دیدگاه جفری برادبنت
- تاثیر فناوریهای نوظهور ساختوساز بر بافت شهر ی: یکپارچگ ی، چالش ها و فرصت ها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.