بررسی رویکرد پایداری با تاکید بر اصول بهینه سازی مصرف انرژی در ساختمان پارک علم و فناوری

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس ملّی معماری و شهرسازی «پایداری و تاب آوری از آرمان تا واقعیت»
  • کد COI اختصاصی: CBEAUI04_048
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1001
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ندا احمدی

دانش آموخته کارشناسی ارشد معماری، گروه معماری، دانشکده معماری و شهرسازی، واحد قزوین، دانشگاه آزاد اسلامی، قزوین، ایران

چکیده

در دنیای مدرن مساله بحران انرژی و سوختهای فسیلی از جمله مسایل مهم و بحث برانگیزی است که لزوم استفاده ازمنابع انرژی پاک را بیشتر مورد توجه قرار میدهد. انسان امروزی با عدم توجه به قوانین معماری بومی و اقلیمی وسیستم های غیرفعال خورشیدی علاوه بر مصرف زیاد منابع انرژی و سوخت های فسیلی، سبب آلودگی محیط زیست شدهاست. بر همین اساس معماری پایدار و استفاده از انرژی تجدیدپذیر در سطح جهانی اهمیت ویژه ای پیدا کرده است. امروزهاز فناوری ها و ایده های مختلف به منظور ایجاد امنیت بیشتر و صرفه جویی در هزینه ها بخصوص در مصرف منابع انرژیبهره های فراوان برده می شود. شهرک های علمی و تحقیقاتی و پارک های علم و فناوری، ایده جدیدی است که با هدفتوسعه تکنولوژی و ایجاد شرایط مناسب جهت دستیابی سریعتر به نوآوری ها و فناوری های برتر ایجاد شده است. پارک هایعلم و فناوری جریان دانش و فناوری را در میان دانشگاه ها، شرکتهای خصوصی و بازار به حرکت انداخته و به عنوان ابزارجلب شرکتهای مبتنی بر فناوری در سطوح بینالمللی شناخته میشوند. از طرفی پارکهای علم و فناوری به عنوان فضایینوین خود مستلزم رعایت اصول توسعه پایدار خواهد بود. در این پژوهش ابتدا به جنبه های متفاوت در زمینه توسعه پایدارزیست محیطی و نگرشی اجمالی به انرژی های تجدیدپذیر با تاکید بر انرژی خورشیدی و کاربردهای آن در تولید صورت هایدیگر انرژی از جمله پنل های خورشیدی و آبگرمکن های خورشیدی، بام سبز، دیوار ترومب، سایبان، نورگیر و تهویه طبیعیپرداخته شده است. سپس بر اساس نتایج به دست آمده، تلاش در جهت بکارگیری این سیستم ها در ساختمان پارک علم وفناوری و راهکاری برای کاهش مصرف سوخت های فسیلی بوده و تاثیر به سزایی در تقلیل انتشار گازهای گلخانه ای راداشته باشد و در آینده با افزایش تولید این سیستم ها و کاهش هزینه های ساخت، استفاده بهتر از آنها امکان پذیر گردد.

کلیدواژه ها

انرژی پاک، پارک علم و فناوری، طراحی بهینه ساختمان، محیط زیست، معماری پایدار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.