بررسی مجتمع های مسکونی و معیارهای مطلوب آن نمونه موردی 500 دستگاه ارومیه
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: سومین کنگره بین المللی پایداری در معماری و شهرسازی - دبی و مصدر
- کد COI اختصاصی: CAMU03_162
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1067
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد جلفا
مدرس دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه
چکیده
افزایش بی رویه جمعیت شهرهای کشور در چند دهه اخیر به دلیل تمرکزگرایی و مهاجرت و سیاست های نادرست در زمینه احداث واحدهای مسکونی و واگذاری زمین موجب توسعه غیرمنطقی شهرها شد. از طرف دیگر فقدان تعادل در توزیع کاربری ها و امکانات شهری و همچنین تفاوت در امکانات محیط طبیعی شهرها و دگرگونی الگوهای رفتاری و ارزشی منجر به طبقاتی شدن عرصه شهرها شد. این خود باعث شد که مرزبندی اقتصادی شکل گرفته و در نتیجه بسیاری از روابط شهروندی، محله ای و همسایگی به ناپایدارترین شکل ممکن تنزل یابد. برای جلوگیری از توسعه بی رویه شهرها و افزایش مشکلات این شهرها، ایجاد شهرها و شهرک های جدید در اطراف این شهرها به خصوص شهرهای بزرگ نظیر تهران، تبریز، اصفهان و ... اجتناب ناپذیر می نمود. به دلیل این که شهرهای جدید در واقع سرریز جمعیتی شهرهای بزرگ را در خود جای می دادند بیشتر جنبه سکونتی داشتند. طراحی واحدهای مسکونی اهمیتی خاص در این شهرها داشت. طراحی واحدهای مسکونی چه به صورت یک واحدی و چه به صورت آپارتمانی و یا مجتمع باید به نحوی شکل می گرفت که علاوه بر داشتن ویژگی های معماری مدرن و پاسخگویی به نیازهای امروزه یک خانواده و تبلوری از فرهنگ معماری ایرانی را با خود همراه داشته است.کلیدواژه ها
مسکونی،ایران،جهان،مجتمع،500دستگاهمقالات مرتبط جدید
- مهر تجدد بر پیشانی شهر تهران خیابان اسماعیل بزاز (مولوی)
- زنان در فضاهای بی دفاع شهری: تحلیل جامعه شناختی نقش فضاهای بی دفاع شهری در امنیت زنان (مورد مطالعه: محله تهرانپارس)
- بررسی علل نارضایتی شهروندان از عملکرد شهرداری ها نمونه موردی شهر جدید صدرا
- مطالعه موردی نقش مشارکت مردمی در بهسازی و نوسازی بافت فرسوده شهری
- ایدئولوژی آرمان شهر وشهرهای اکولوژیک (مطالعه ی موردی: شهرستان شوش)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.