تحلیل، ارزیابی و مدیریت ریسک پروژه های EPC تعمیر و نگهداری آسفالت بزرگراه های شهری به روش FMEA منطبق بر PMBOK

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: سومین کنگره بین المللی پایداری در معماری و شهرسازی - دبی و مصدر
  • کد COI اختصاصی: CAMU03_160
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 640
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی زهتابچی

دانشجوی دکترا مهندسی عمران گرایش مدیریت ساخت دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین

ستاره زهتابچی

دانشجوی کارشناسی ارشد صنایع گرایش مهندسی مالی دانشگاه آزاد واحد تهران جنوب

چکیده

دستیابی به توسعه و رشد اقتصادی در طرحهای زیربنایی و اجرایی به سمت قراردادهایی سوق پیدا کرده است که در آنها مبلغ ریالی و زمان تکمیل کار تضمین شده است که در این میان قراردادهای EPCروشی مناسب و مطمین برای انجام پروژه های بزرگ می باشند.دانش مدیریت ریسک نیز بعنوان بخشی از مدیریت پروژه در این گونه پروژه ها بسیار حایز اهمیت می باشد و تلاش برای مشخص کردن تمامی ریسک ها بالقوه پروژه بسیار اهمیت دارد حتی اگر بخشی جدی از محاسبات یا رخدادها، ریسک پروژه نباشد.در پروژه های عمرانی احتمال اینکه هریک از سه هدف اصلی هزینه، زمان و کیفیت در معرض ریسک و عدم اطمینان قرار گیرند، وجود دارد.ریسک در پروژه رویداد های ممکن الوقوع نامعلومی هستند که در صورت وقوع بصورت پیامدهای منفی یا مثبت در اهداف پروژه موثر می باشند که هر یک دارای علل مشخص و نتایج قابل تشخیصی هستند که مستقیما در هزینه، زمان و کیفیت پروژه موثر می باشد.ازطرفی ، تحقیقات گسترده ای در زمینه مدیریت ریسک پروژه های که در سطح شهر اجراء می گردد انجام گرفته است. یکی از مهمترین این پروژه ها، تعمیر و نگهداری آسفالت بزرگراههای شهری است. پروژه های آسفالتی جایگاه مهمی در زیبایی شهر و ارتقاء رضایتمندی شهروندان دارد و در سالهای اخیر نیز بر اهمیت آن افزوده شده است که بیشترین سهم مالی از کل مبلغ احداث و نگهداری بزرگراه را دارا می باشد. لیکن متاسفانه ، ارزیابی این پروژه ها آنطوری که باید و شاید صورت نگرفته است. در نتیجه در این مقاله، ریسک پروژه های تعمیر و نگهداری آسفالت بزرگراههای شهری تحلیل و ارزیابی خواهد شد.نگارنده در این مقاله ضمن بررسی اجمالی قراردادهای، EPC با بهره گیری از تجارب گردآوری شده در چند پروژه همچنین با استفاده از مصاحبه حضوری و ارایه پرسشنامه هایی، نظر مسیولین، مدیران و صاحب نظران را جویا شده و با تحلیل آن نظرات، الگویی برای پیاده سازی عملی فرآیند مدیریت ریسک در قراردادهای EPC تعمیر و نگهداری بزرگراههای شهری با توجه به استاندارد PMBOK ارایه شده است.هم چنین در این مقاله هفت ریسک بحرانی پروژه هاEPC شناسایی شد و برای آنها راه حلهای مناسبی ارایه گردید.

کلیدواژه ها

شناسایی ریسک ، تحلیل ریسک ، EPC ، تعمیر و نگهداری بزرگراه های شهری، FMEA ، PMBOK

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.