بررسی معماری تاثیر پذیر از الگو های رفتاری با رویکرد توجه به عوامل اجتماعی (نمونه موردی، شهر شیراز)
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: سومین کنگره بین المللی پایداری در معماری و شهرسازی - دبی و مصدر
- کد COI اختصاصی: CAMU03_108
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1159
نویسندگان
دانشجوی دکتری معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر
دانشجوی کارشناسی ارشد موسسه آموزش عالی ارم شیراز
دانشجوی کارشناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز
چکیده
محیط کالبدی معماری مبحث بسیار قابل توجه و ارزشمندی است. انسان با توجه به نیازها، ارزش ها و هدف های خود محیط را دگرگون می کند و به طور متقابل، تحت تاثیر محیط دگرگون شده قرار می گیرد. محیط های ساخته شده الگوی رفتاری و نقش های نوینی را بر ساکنان خود تحمیل می کنند، برخی الگوها یا معیارهای رفتاری را تقویت و برخی دیگر را تضعیف نموده و جهت و ابعاد جدید به رفتار ساکنان خود می بخشند. هدف از انجام این پژوهش بررسی و تحلیل تاثیر محیط کالبدی بر رفتار انسان و نقش علوم رفتاری در توسعه مبانی طراحی معماری می باشد، به گونه ای که محیط کالبدی معماری بتواند نیازهای استفاده کنندگان و گروه های ذینفع را به طور همزمان برآورده سازند. اینپژوهش به روش توصیفی کیفی و تحلیل محتوا در جامعه آماری شهر شیراز انجام گرفته و در گردآوری اطلاعات مستندات آن از مطالعات کتابخانه ای (کتب، مقالات، اسناد، آیین نامه ها و ...) و میدانی بهره گیری شده است. نتایج حاصل از یافته هایپژوهش نشان می دهد طراحی یک محیط کالبدی مطلوب در فضایی خاص، ضرورتا همان رفتار را در میان مخاطب ایجاب نخواهدکرد؛ اما می تواند زمینه را فراهم سازد. آشفتگی های شهر شیراز قطعا می تواند در آشفتگی های اجتماعی شهروندان تاثیر گذار باشد، اما از طرفی محیط کالبدی آن می تواند در رفتارهای درست سهیم بوده و مانع از رفتارهای ناهنجار گرددکلیدواژه ها
علوم رفتاری، قرارگاه رفتاری، محیط کالبدی، طراحی محیط، روان شناسی محیطمقالات مرتبط جدید
- اعتماد و تعاملات اجتماعی در فضای باز شهری
- مروری بر مفاهیم متناظر هوش در معماری و محیط کالبدی
- نقش تغییر کاربری خانه های تاریخی در افزایش اجتماع پذیری آن ها
- بررسی پتانسیل های گردشگری و جذب گردشگر در ابنیه های اسلامی ایران(مطالعه موردی: مقبره شیخ محمود شبستری)
- بررسی و شناسایی مولفه های پیاده راه در افزایش سرزندگی در شهرها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.