اثر سیستم پخت بر چسبندگی نخ پلی استر به لاستیک در تایرهای رادیال

  • سال انتشار: 1378
  • محل انتشار: دوماهنامه علوم و تکنولوژی پلیمر، دوره: 12، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_IJPST-12-3_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 604
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهرداد کوکبی

تهران، دانشگاه تربیت مدرس، دانشکده فنی و مهندسی، گروه مهندسی پلیمر

سعید سلطانی نژاد

تهران، دانشگاه تربیت مدرس، دانشکده فنی و مهندسی، گروه مهندسی پلیمر

عباس عباسی ابیانه

تهران، خیابان سهروردی شمالی، خیابان هویزه غربی، مجتمع صنایع لاستیک کرمان

چکیده

استفاده از نخ منفی ریون در ساخت منجید و بلت تایر رادیال متداول است، ولی به علت منشا طبیعی نخ ریون و عوارض زیست محیطی، یعنی از بین رفتن جنگل ها برای تولید این نخ، کوشش بشر صرف جایگزینی نخ های مصنوعی به جای نخ ریون مشابه است. نخ پلی استر به عنوان یک جایگزین با خواص فیزیکی و مکانیکی قابل قبول در مقایسه با نخ ریون، دارای مزایایی نظیر پایداری ابعادی و استحکام کششی بیشتر، قیمت و وزن کمتر است، اما این ضعف را دارد که در شرایط کار یا همراه با تایر حین فرایند پخت در دمای بالا، چسبندگی آن به لاستیک کاهش می یابد و خواص مکانیکی ضعیفی نشان می دهد. علت اصلی این ضعف، آبکافت و آمین دار شدن زنجیره های پلی استر در سطح نخ است. منبع اصلی آمین دار شدن، سیستم پخت آمیزه است. در این پژوهش، هدف شناسایی عوامل مشکل زا در چسبندگی مطلوب نخ پلی استر به لاستیک و حذف یا کاهش این عوامل در سیستم پخت است. با استفاده از طرح آزمایش های عاملی( روش تا گوچی )اثر کایوچو، سیلیکا، گوگرد، شتاب دهنده، رزور سینول و هگزامتیلن تترامین مطالعه شده و من آمیزه های مختلف طراحی و به صورت سازمان یافته بررسی شده است. نتایج مطالعات بیانگر این واقعیت است که افزایش مقدار سیلیکا، گوگرد و رزورسینول تا درصدهای معینی موجب افزایش چسبندگی نخ پلی استر به لاستیک می شود. آمیزه بهینه حاصل، از خاصیت مطلوب چسبندگی به نخ (بیش از 4kgf) و خواص فرآیندی و مکانیکی مناسب ( استحکام کششی بیش از 225kgf و مدول (300درصد) بیش از 130kgf )برای تولید تایرهای رادیال برخوردار است.

کلیدواژه ها

نخ تایر، پلی استر، تایر رادیال، چسبندگی، سیستم پخت

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.