مطالعه شکل شناسی پلی پیرول تهیه شده به روش الکتروشیمایی و شیمیایی و کامپوزیت پلی پیرول- پلی آکریلیک اسید

  • سال انتشار: 1374
  • محل انتشار: دوماهنامه علوم و تکنولوژی پلیمر، دوره: 8، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_IJPST-8-1_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 337
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آذرمیدخت حسین نیا

پژوهشگاه مواد و انرژی

چکیده

رسانندگی الکتریکی پلیمرهای رسانا بستگی به روش سنتز آنها دارد که در این پژوهش پلی پیرول با با دو روش الکتروشیمیایی و شیمیایی و همچنین کامپوزیت پلی پیرول - پلی آکریلیک اسید تهیه شده و سپس شکل شناسی آنها با میکروسکوپ الکترونی پویشی (SEM) مورد مطالعه قرار می گیرد. این در روش الکتروشیمیایی، پلیمر شدن پیرول در محلول آبی و با دو الکترود مس و شیشه دارای پوشش انیدیم-قلع اکسید (ITO) انجام می شود. معمولا واسطه الکترولیت سدیم فنول سولفونات است و پلیمر ظاهرا به صورت فیلم سیاهی روی آند ایجاد می گردد. از مطالعات SEM معلوم می شود که این فیلم در واقع ذرات زیر میکرونی پلیمر است که ساختاری شبیه گل کلم دارد. فشردگی و کم بودن میزان تخلخل سبب افزایش زور رسانندگی الکتریکی (100S/cm< ) می شود. در روش اکسایش شیمیایی، پلیمر شدن در محیط آب و اکسنده پتاسیم پرسولفات انجام می گیرد که پلیمر به صورت پودر بسیار ریزدانه (200nm=) و با رسانندگی الکتریکی 56S/cm حاصل می شود. مطالعه این نمونه ها با SEM نشان می دهد که علی رغم فشرده بودن پودر، تخلخل بین ذرات نسبتا زیاد است و علت کاهش رسانندگی الکتریکی نیز همین است. در نمونه های کامپوزیت نیز علت وجود پلی آکریلیک اسید در بین ذرات پلی پیرول، رسانندگی الکتریکی به طور قابل ملاحظه ای کاهش می یابد.

کلیدواژه ها

پلی پیرول، پلیمرهای رسانا، شکل شناسی، رسانندگی، کامپوزیت پلی پیرول- پلی آکریلیک اسید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.