تعیین مدل ریاضی برآورد ذخیره آب در خاک و دبی خروجی در اثر بارش باران با استفاده از روش توده سازی

  • سال انتشار: 1385
  • محل انتشار: هفتمین کنگره بین المللی مهندسی عمران
  • کد COI اختصاصی: ICCE07_389
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1389
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیامک بوداقپور

استادیار دانشکده عمران دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

احمد میرباقری

دانشیار دانشکده عمران دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

آرمان هاشمی منفرد

دانشجوی کارشناسی راشد عمران، آب دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

چکیده

برآورد میزان آب ذخیره شده در زیر زمین در اثر بارشهای جوی و دبی خروجی از حوزه همواره از مسائل مهم بررسی منابع طبیعی آب بوده است. در این مقاله مدل ریاضی تابع ذخیره آب زیر زمینی بر اساس رابطه ریچارد معرفی شده است.بطوریکه نتایج حاصل از آن در شرایط مختلف با نتایج آزمایشگاهی مقایسه و مورد تحلیل وبررسی قرار گرفته است. در ابتدای تحقیق یک معادله شرط مرزی مطرح شده و درستی عملکرد آن با شرایط آزمایشگاهی کنترل شده است. سپس با بدون بعد کردن معادله ریچارد عملیات توده سازی بر روی آن انجام گرفته جهت متعادل سازی، ضریب تعدیل نیز مطرح شده است. باکامل کردن علمیات توده سازی، مدل ریاضی بین میزان ذخیره آب زیر زمینی و دبی خروجی از حوزه بر اثر بارشهای مختلف ارائه شده است.

کلیدواژه ها

معادله ریچارد ، توده سازی ، معادلات غیر اشباع ، معادلات نیمه توده ای ، مدل ریاضی تابع ذخیره

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.