ارزیابی تاثیر الگوی کاشت ذرت (.L mays Zea (و روش کاربرد کود نیتروژن در بهینه سازی و کاهش مقدار کاربرد علفکش فورام سولفورون (اکوییپ)
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: فصلنامه حفاظت گیاهان، دوره: 30، شماره: 1
- کد COI اختصاصی: JR_JPP-30-1_011
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 558
نویسندگان
دانشیارعلوم علفهای هرز، گره زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
دانشیارعلوم علفهای هرز، گره زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
دانشیارعلوم علفهای هرز، گره زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
فارغ التحصییل کارشناسی ارشد علوم علفهای هرز، گره زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
چکیده
به منظور بررسی امکان کاهش مصرف علفکش فورام سولفورون (OD 5/22 درصد) در ذرت، آزمایشی بصورت اسپلیت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کاملا تصادفی در سه تکرار، در سال 1391 در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی مشهد، انجام شد. الگوی کاشت ذرت در 3 سطح (کاشت یک ردیفه در ردیف هایی بفواصل 75 سانتی متر ، کاشت دو ردیفه بصورت موازی در طرفین پشته هایی بفواصل 75 سانتی متر و کاشت دو ردیفه بصورت زیگزاگ در طرفین پشته هایی بفواصل 75 سانتی متر) به عنوان کرت های اصلی و روش کاربرد نیتروژن در 2 سطح (پخش سراسری و نواری در روی ردیف های روش کاشت تک ردیفه ذرت و بین ردیف های روشهای کاشت دو ردیفه (از منبع اوره 46 درصد) و مقدار کاربرد علفکش فورام سولفورون در 4 سطح (100 ،75 ، 50 و صفر درصد مقدار کاربرد توصیه شده آن (2 لیتر ماده تجاری در هکتار) در مرحله 4 برگی ذرت، به عنوان کرت های فرعی بودند. نتایج نشان دادند که اثر الگوی کاشت بر زیست توده و تراکم علف های هرز و نیز صفات ذرت معنیدار نبود. با این وجود توزیع کود نیتروژن بصورت نواری در مقایسه با توزیع سراسری آن منجر به کاهش حدود 25 و حدود 10 درصدی تراکم و زیست توده کل علف های هرز در واحد سطح شد و افزایش حدود 7 ،30 و 25 درصدی در ارتفاع، عملکرد دانه و زیست توده ذرت در واحد سطح شد. بطور کلی نتایج نشان داد که در صورت استفاده از الگوی کاشت دو ردیفه و توزیع نواری کود نیتروژن میتوان دز مصرفی علف کش فورام سولفورون را به میزان 50 درصد کاهش داد.کلیدواژه ها
آرایش کاشت، دز کاهش یافته، زیست توده علف های هرز، سولفونیل اوره ها، سینگل کراس 704مقالات مرتبط جدید
- اثر وزن بنه مادری و مقادیر کود دامی بر عملکرد بنه های دختری و گل زعفران در سال دوم
- بررسی پیشرفت های ریزازدیادی زعفران ( Crocus sativus L. ) و چالشهای آن
- بررسی ارتباط غلظت آهن بنه زعفران با عملکرد ماده خشک در دو منطقه قائن و نهبندان در خراسان جنوبی
- برهمکنش شوری، کود گاوی و روش کاشت بر محصول و رشد زعفران در سال پنجم دوره رشد
- اثر محتوای فسفر برگ و بنه بر خصوصیات رشدی بنه های دختری زعفران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.