بهره مندی از تجهیزات و فناوریهای نوین آموزشی و تربیتی مبتنی بر نظام معیار اسلامی (با محوریت سند تحول بنیادین آموزش و پرورش)

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: فصلنامه تحقیقات جدید در علوم انسانی، دوره: 3، شماره: 19
  • کد COI اختصاصی: JR_JHSR-3-19_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 706
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدمحمدرضا شهابی

استادیار دانشکده مدیریت، علم و فناوری. دانشگاه صنعتی امیرکبیر. تهران. ایران

راضیه یزدانی

کارشناسی ارشد مدیریت آموزشی دانشگاه علامه طباطبایی. تهران. ایران

چکیده

هدف از مطالعه حاضر بهره مندی از فناوری نوین در نظام تعلیم و تربیت رسمی عمومی مبتنی بر نظام معیار اسلامی است. در سال های اخیر پیشرفت تکنولوژی و افزایش حجم دانش و اطلاعات، کهنه شدن سریع مطالب درسی و آموزش مداوم، نه تنها در شیوههای یادگیری تغییراتی ایجاد کرده است بلکه شیوههایی نوینی را ارایه کرده است، شیوههایی که به کمک آن فرد بتواند به شکل خودگردان، مستقل و مستمر به مطالبه دانش و استفاده از آن بپردازد. به کارگیری ابزار فناوری اطلاعات و ارتباطات، راهکارهای نوینی را در بهبود و توسعه نظام آموزشی ارایه نموده که استقرار مدارس هوشمند از دستآوردهای آن است که در سالهای اخیر مورد توجه قرار گرفته است. در این راستا با استفاده از روش توصیفی - تحلیلی به تجزیه تحلیل موضوع پژوهش پرداخته شده است. نتایج این تحقیق نشان می دهد که، آموزش و پرورش الگوی خاصی را درگسترش مدارس بهره مند از فناوریهای نوین آموزشی وتربیتیبه شکل استاندارد در نظر گرفته و اجرا می کند، درواقع اینگونه مدارس دارای ویژگی هایی است کهمیتواند به دانش آموزان در یادگیری مطالب درسی به شیوه های دلخواه و مناسب خدمات رسانی نماید، در صورت فراهم شدن تمامی عناصراین مدارس، میتواند تربیت خلاق و کاربردی ارایه داده و دانشآموزان را به اهداف خود نزدیکتر کند. همچنین در این پژوهش راهکارهایی در خصوص ارتقای کیفیت تعلیم و تربیت در اینگونه مدارس ارایه شده است که با درنظر گرفتن این راهکار می توانیم هدف خود را در این زمینه توسعه دهیم.

کلیدواژه ها

فناوریهای نوین آموزشی وتربیتی، مدارس هوشمند، شیوه یادگیری، محیط یاددهی چندرسانه ای

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.