وب 2، افقی نوین در فرآیند آموزش

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی نوآوری و تحقیق در علوم تربیتی، مدیریت و روانشناسی
  • کد COI اختصاصی: HPCONF01_161
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 520
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

یگانه حیدریان

گروه علوم تربیتی،دانشکده ادبیات و علوم انسانی ،واحد کرمانشاه ، دانشگاه آزاد اسلامی ، کرمانشاه ، ایران

فرانک موسوی

گروه مدیریت آموزشی ،دانشکده ادبیات و علوم انسانی ،واحد کرمانشاه ، دانشگاه آزاد اسلامی ، کرمانشاه ، ایران

چکیده

بی شک تحولاتی که در زندگی بشر به وجود آمده و روز به روز نیز به دامنه این تحولات افزوده می شود مرهون فناوری های اطلاعاتی و ارتباطی است که مهم ترین آنها اینترنت می باشد. یکی از خدمات اینترنت نیز وب است. برخلاف پیچیدگی و شگفت انگیز بودن اینترنت، ماهیت وب نسبتا ساده است. زیرا وب فقط بخشی از اینترنت با تمام عظمتش می باشد و از طرف دیگر وب یک برنامه ی در حال تغییر و تکامل است و از نقش اولیه خود در ارتباطات دانشگاهی پا را فراتر نهاده و برای نشر انواع اطلاعات برای مخاطبان اینترنت در نظر گرفته شده است. وب با تاریخ حدودا بیست ساله خود در میان یکی از مهم ترین و موثرترین فناوری های قرن 21 قرار دارد، در واقع مجموعه ای بسیار پیچیده از انواع منابع اطلاعاتی است که به وسیله افراد مختلف تولید می شود و توسط کاربران مختلف مورد جستجو قرار می گیرد؛ بهعبارت دیگر وب عبارت است از پیوند و اتصال فرامتنی صفحات با یکدیگر، این صفحات شامل منابع اطلاعاتی گوناگون در شبکه ها و سایت های مختلف در اقصی نقاط جهان می باشد.شروع آموزش الکترونیکی به سال های آخر قرن بیستم که قرن آموزش از راه دور نام گرفته است برمی گردد. آموزش الکترونیکی به بیانی ساده، استفاده نظام مند از فناوری اطلاعات و ارتباطات در حوزه آموزش و یادگیری است. آموزش الکترونیکی مزیت هایی را در سیستم آموزش اعم از انعطاف پذیری دورهی آموزشی، صرفه جویی در هزینه و زمان، ارایه مفاهیم با توجه سرعت فراگیران، فراهم نمودن امکان آموزش انفرادی و کمک به یادگیری عمیق تر فراهم آورده است که قابل تامل می باشد. اما نکات منفی آن تحت عناوین ذیل تمرکز صرف مسیولان آموزشی بر سازماندهی و ارایه محتوای آموزشی، جمع آوری و دسته بندی نمودن اطلاعات موجود در شبکه به جای ارایه روشی برای تولید و کشف دانش به روز در هر زمان و مکان توسط فراگیر، صرف هزینه گزاف برای خرید و اجرای برنامه آموزشی، کم توجهی به رشد جنبه های شخصیتی و اخلاقی فراگیر و ابزار زدگی فراگیران از جمله مواردی هستند که دست اندرکاران آموزشی و فناوری را بر آن داشته که به وب2 به عنوان پشتیبان نوین آموزش الکترونیکی که اغلب معیارهای لازم برای پشتیبانی از مفاهیم و نظریه های ساختن گرایی اجتماعی را دارند، بپردازند.

کلیدواژه ها

وب2، آموزش الکترونیک ، یادگیری ، تکنولوژی نوین

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.