بررسی تطبیقی مولفه امید، تفکر مثبت، مراقبه، معنویت و بهداشت روان از دیدگاه اسلامی و روانشناسی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی نوآوری و تحقیق در علوم تربیتی، مدیریت و روانشناسی
  • کد COI اختصاصی: HPCONF01_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 902
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نیلوفر همدانی رناسی

دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی اسلامی-مثبت گرا

جلال وهابی همابادی

عضو هیات علمی داننشگاه آزاد اسلامی نایین

چکیده

آرامش از ضروریات حیات بشری است. در این راستا روانشناسی و قران فرمایشاتی دارند. در پژوهش حاضر، با استفاده از روش تطبیقی به بررسی امید، مثبت اندیشی، مراقبه، معنویت و بهداشت روان در نظریه های روانشناسان و مفاهیم قرآنی پرداخته شده است. از این طریق میزان مطابقت تلاش های بشری با دیدگاه های قرآنی دریافته شده است. در پایان با توجه به یافته های این مقاله، می توان بدین نکته دست یافت که افراد دارای سطح امید بالا، اهدافشان را به طور موفقیت آمیز دنبال می کنند و متعاقبا با به کارگیری راهکارهای رفتاری مناسب در غلبه بر موانع موفقترند و نیز انسان می تواند با تغییر احساسات و نگرش به مسایل و با استفاده از روش های مراقبه و مدیتیشن و مقابله به منظور غلبه بر موانع معنویت و توجه به ویژگی های افراد سالم از نظر روانی و معیار بهداشت روانی از دیدگاه اسلام ، زندگی اش را در جهت مثبت به حرکت در آورد. در آموزه های دینی نیز بر این مولفه ها تاکید گشته که با به کارگیری تعالیم اسلامی افراد به انسجام وجودی می رسند.

کلیدواژه ها

امید،مثبت اندیشی،مراقبه،معنویت، بهداشت روان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.