بررسی شش سیگما و روش های آن در سازمان ها

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: کنفرانس ملی دانش و فناوری علوم مهندسی ایران
  • کد COI اختصاصی: MGCONF01_248
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 484
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آزاده پیرحیاتی

عضو هیات علمی فنی، دانشگاه فنی و حرفه ای

چکیده

سیر تحولات جهانی برای دستیابی به تکنولوژی های نوین و فن آوری های برتر در ارایه محصولات و خدمات،اهمیت کیفیت و لزوم توجه به آن را اجتناب ناپذیر نموده است. احراز کیفیت برتر و افزایش قابلیت اعتماد درمحصولات تولید شده و مونتاژ شده نیازمند چارچوبی است که به قابلیت های سازمان در زمینه های مدیریت،کاربرد اطلاعات و تکنولوژی، یکپارچگی ببخشد. برای استفاده از اطلاعات، وجود یک سری ابزا رهای آماری کهبتوان به وسیله آنها عملکرد فرآیندها و تولیدات را بهینه نمود، بسیار ضروری است.شش سیگما یک تلاش منظم است که فرایندهای تکرار شونده سازمان را در بخش های طراحی محصولات،عملکرد تامین کنندگان، سرویس های خدماتی و ... از نزدیک مورد سنجش قرار می دهد. روش های زیادی برایبهبود فرآیندهای یک سازمان ارایه شده است. شش سیگمای ناب ترکیبی از شش سیگما با مفهوم تولید، ناباست. هدف از تولید ناب کاهش ضرر است، یعنی با این مفهوم خطاها و دوباره کاری ها که هم هزینه مالی و همهزینه زمانی دارند و باعث از دست رفتن فرصتها و صشتری می شود، کاهش می یابد. امروزه دستیابی به بهره وری و کیفیت بالا، عامل بسیار مهمی در زمینه تولید است. هدف اصلی این مقاله معرفی و بررسی شش سیگما و شناسایی روش ها و ابزارهای کلیدی در اجرای موفق پروژه های شش سیگما است. در این مقاله مفهوم شش سیگما و تولید ناب و روش های آن به صورت کلی مورد بررسی قرار گرفته است. از این مطالعه مشخص می شود که شش سیگما همواره به بهبود وضعیت مالی، بهره وری و رضایت مشتری کمک کرده است. در این مقاله به تشریح اصول کاربرد شش سیگما برای بهبود بهره وری و سودآوری، حل مشکلات، تشخیص و کمی سازی اتلاف در سازمان و نشان دادن گام های بهبود و مزایای آن پرداخته می شود.

کلیدواژه ها

شش سیگما، بهبود عملکرد، شش سیگمای ناب، ابزارها، مزایای شش سیگما، DMADV, DMAIC

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.