شناسایی و ارزیابی روشهای تولید انرژی از لجن فاضلاب جهت اجرا در کشور

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی توسعه پایدار در سیستم های مهندسی انرژی، آب و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: SDEWE02_035
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1164
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمیدرضا خدابخش پور

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران (آب و فاضلاب)

سیدمحمد موسوی

کارشناسی ارشد عمران (سازه) عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی تنکابن

چکیده

روش های بازیابی انرژی از لجن فاضلاب شامل روش های متعدد شیمیایی- حرارتی و بیولوژیکی چون تولید بیوگاز از هضم بی هوازی لجن، سوزاندن لجن همراه با بازیافت انرژی، گازیسازی و پیرولیز لجن، اکسیداسیون آب فوق بحرانی لجن و هیدرولیز حرارتی لجن است. بسیاری از این روشها در سطح آزمایشگاهی یا نیمه صنعتی هستند و حتی در کشورهای پیشرفته نیز در مقیاس های بزرگ به کار گرفته نشده اند. روش بازیافت متان و تولید بیوگاز، مرسومترین روش بازیافت انرژی است که در شهرهای مختلفی از دنیا اجرا شده است و روشهای دیگری که به تعداد زیاد به شکل صنعتی به کار رفته، روش سوزاندن لجن می باشد. ارزیابی این روشهای تولید انرژی که توسط کارشناسان برمبنای معیارهای هزینه های سرمایه گذاری، هزینه های بهره برداری و نگهداری، زمین مورد نیاز، کارایی در تثبیت لجن، قابلیت اجرای فرایند، کارایی در تولید انرژی، وجود دانش تخصصی و تجربه مورد نیاز، وجود زیرساختها، عوامل زیست محیطی و ... در قالب چهار معیار اصلی فنی، مدیریتی، اقتصادی و زیست محیطی انجام شد، نشان داد که از نظر معیارهای فنی، مدیریتی و اقتصادی، روش هضم بی هوازی و احتراق لجن در تولید انرژی از لجن با توجه به زیرساخت ها موجود در کشور، بر دیگر روشها اولویت خواهند داشت. همچنین انواع روش های پیش تصفیه لجن مانند هیدرولیز حرارتی لجن قبل از ورود به هاضم وجود دارد که می تواند شاخص های تثبیت لجن و تولید انرژی را تا میزان زیادی بهبود ببخشد، لذا انجام تحقیقات در این زمینه می تواند در آینده بسیار راهگشا باشد. اکسیداسیون فوق بحرانی لجن، یک تکنولوژی کارآمد از نظر فنی، زیست محیطی و حتی اقتصادی است که تلاشهای زیادی برای رفع برخی از مشکلات آن نظیر ایجاد خوردگی و رسوب در رآکتور اکسیداسیون در حال انجام است و پیش بینی می شود که در آینده کاربرد آن گسترش یابد.

کلیدواژه ها

لجن فاضلاب، انرژی، تحلیل سلسله مراتبی، دلفی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.