ارایه راه کارهایی برای تخلیه در ساختمان های بلند

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بناهای بلند
  • کد COI اختصاصی: HRB03_084
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 696
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

متین علاقمندان

عضو هیات علمی دانشکده ی معماری و شهرسازی دانشگاه شهید بهشتی، تهران

ارسلان میرصدرایی

دانشجوی کارشناسی ارشد دیجیتال، موسسه آموزش عالی معماری و هنر پارس، تهران

چکیده

به تبع رشد فزاینده ی مهاجرت از شهرهای کوچک به شهرهای بزرگتر، تقاضا برای ایجاد و توسعه ی فضای کار و مسکن و دیگر عملکردهای مورد نیاز جامعه بیشتر و در نتیجه، قیمت زمین نیز افزایش می یابد که این خود باعث ایجاد فضایی سوداور در شهرها شده است. این در حالیست که در بسیاری از کلان شهرها برای حل این مشکل از ایده ساختمان های بلند استفاده می شود. به ساختمان های بلند، با توجه به خصوصیات ظاهری و ابعاد و تناسبات و همچنین پیچیدگی های فراوان عملکردی، شهرهای عمودی نیز اتلاق می گردد. پر واضح است که با تمرکز و تجمع تعداد زیادی از افراد در یک مکان، همیشه حفاظت و مراقبت از ان ها چالش بحث برانگیزی بوده و هست. بنابراین، استفاده از ساختمان های بلند نیز نیازمند مواجهه با این چالش، و سعی و تلاش برای افزایش امنیت جانی و روانی ساکنان آنها می باشد. از همین رو توجه به زیرساخت ها، ابزار، و سیستم های امنیتی پیچیده در شرایط اضطراری در ساختمان های بلند امری ضروری می باشد که در مقاله ی پیش رو با توجه به اهمیت بحث تخلیه در این گونه ی ساختمانی به انها پرداخته شده است. در این تحقیق، به موضوعات متنوعی از قبیل چگونگی تخلیه ساختمان در کمترین زمان ممکن و انواع کنش و واکنش های مورد نیاز در زمان وقوع حادثه های طبیعی و مصنوعی اشاره گردیده است. در همین راستا، وسایل، ابزار و اجزا مورد نیاز در هنگام تخلیه ساختمان نیز معرفی شده و با بررسی تفصیلی ان ها و بیان محدودیت هایشان، برای مرتفع کردن مشکلات حاصله از محدودیت ان ها، ابزار های نوین دیگری نیز معرفی گردیده است. در نهایت نیز با نگاهی به اینده ی قابل پیش بینی کلان شهرها، انواع مکانیزم ها و روش های متداول امروزی در مقایسه با ایده های مورد نیاز آینده برای تخلیه در شرایط اضطراری مورد بررسی قرار گرفته است.

کلیدواژه ها

ساختمان بلند، تخلیه ایمن، اجزا تخلیه، طبقه پناه، پل هوایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.