تبیین الگوی مفهومی از توسعه گردشگری شهری با تاکید بر رویکرد اکولوژیکی با بهره گیری از روش SWOT-ANP (مورد پژوهی: دریاچه چیتگرمنطقه 22 شهر تهران)
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی ایده های نوین در کشاورزی، محیط زیست و گردشگری
- کد COI اختصاصی: AETCONF04_080
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 524
نویسندگان
دانش آموخته کارشناسی ارشد برنامه ریزی شهری، دانشکده هنر و معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران
استادیار، دانشکده هنر و معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران
چکیده
توسعه گردشگری اکولوژیکی مجموعه ای از اصول و خط مشی هاست که رفاه جوامع انسانی و سلامت توسعه گردشگریاکولوژیکی مجموعه ای از خط مشی هاست که رفاه جوامع انسانی و سلامت اکوسیستم های طبیعی در دراز مدت را تضمینمی کند. لذا مطالعات و اقدامات زیادی برای عملیاتی کردن این مفهوم صورت گرفته است. اما، علیرغم تمامی این اقدامات،نتایج حاصل از آن در برخی موارد بخصوص در کشور ایران مطلوب نبوده است. منطقه 22 شهر تهران، پروژه های شاخصگردشگری زیادی را در خود جای داده است و منطقه ای است که دارای ویژگی های اکولوژیکی متفاوتی است. در روش تحقیقحاضر با مطالعات اسنادی، گردآوری داده ها انجام گرفته و از روش تحلیل شبکه ای برای تحلیل داده ها استفاده شده است.بدین منظور ابتدا مبانی نظری مرتبط با موضوع توسعه گردشگری و مفهوم اکولوژیکی مطالعه و بر اساس آنچه که درچهارچوب نظری از تلفیق و تحلیل توسعه اکولوژیکی گردشگری حاصل گردید، الگوی تحلیلی سه سطحیاز معیارهایگردشگری اکولوژیکی بدست آمد که در نرم افزار Super Decisions مورد تحلیل و ارزیابی قرار گرفت. یافته های پژوهشحاکی بر این مطلب است که حوزه دریاچه چیتگر دارای اولویت بیشتری نسبت به محدوده های گردشگری دیگر در این منطقهاست. در نهایت براساس متغیرهای گردشگری اکولوژیکی مستخرج، برنامه های موجود گردشگری دریاچه چیتگر از طریق روشSWOT مورد سنجش قرار و راهبردهای متناسب با آن ارایه شده است.کلیدواژه ها
توسعه گردشگری، اکولوژی، ارزیابی، SWOT, ANPمقالات مرتبط جدید
- اثر وزن بنه مادری و مقادیر کود دامی بر عملکرد بنه های دختری و گل زعفران در سال دوم
- بررسی پیشرفت های ریزازدیادی زعفران ( Crocus sativus L. ) و چالشهای آن
- بررسی ارتباط غلظت آهن بنه زعفران با عملکرد ماده خشک در دو منطقه قائن و نهبندان در خراسان جنوبی
- برهمکنش شوری، کود گاوی و روش کاشت بر محصول و رشد زعفران در سال پنجم دوره رشد
- اثر محتوای فسفر برگ و بنه بر خصوصیات رشدی بنه های دختری زعفران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.