مقایسه و بررسی تاثیر فرم چند نوع کلکتور خورشیدی بر بازده خشک شدن شلتوک در یک خشک کن خورشیدی
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی ایده های نوین در کشاورزی، محیط زیست و گردشگری
- کد COI اختصاصی: AETCONF04_078
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 523
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد، مکانیک بیوسیستم، دانشگاه محقق اردبیلی
دانشیار، مکانیک بیوسیستم، دانشگاه محقق اردبیلی
چکیده
برنج پس از گندم مهمترین منبع غذایی مردم ایران است. خشک کردن برنج پس از برداشت، به خاطر حفظ محصول درسیلو یا انباردار، لازم و ضروری است. در بیشتر مناطق برنج خیز ایران، این غله به صورت سنتی، با پهن کردن شلتوک در سطحگسترده و با عمق کم در برابر تابش خورشید خشک می شود، که نتیجه آن افزایش افت کمی و کیفی محصول می باشد. زیرا شلتوکبدون هی گونه حفاظت و به مدت نسبتا طولانی رها میشود، که سبب هدر رفتن محصول در اثر حمله پرندگان و جوندگان، آلودهشدن به گرد و غبار، خطر بارانهای موسمی، و ایجاد تنشهای حرارتی و رطوبتی می گردد. برای جلوگیری از این عوامل، یکخشک کن کاملا خورشیدی شلتوک برنج طراحی و ساخته شد. و با توجه به اینکه در خشک کن های خورشیدی از کلکتور صفحهتخت استفاده می شود در نتیجه توسعه و ارزیابی عملکرد یک کلکتور خورشیدی حرارتی هوا با سه نوع فرم کلکتور برای خشککردن شلتوک انجام شد. و همچنین استفاده از روش هایی که بتواند بازده خشک کردن را افزایش دهد لازم و ضروری است. که درتحقیق حاضر تاثیر سه نوع فرم جذب کننده (موجدار، ذوذنقه، تخت) بر روی شدت خشک شدن شلتوک برنج در سطح احتمال 1 %معنی دار گردید. صفحه جاذب کلکتور موجدار، ذوزنقه و تخت به ترتیب بیشترین، متوسط و کمترین مقدار شدت خشک شدن رادارا بودند.کلیدواژه ها
خشک کن خورشیدی، شلتوک، فرم جذب کننده خورشیدیمقالات مرتبط جدید
- رویکرد اخیر صیادان در تنوع بخشی بهابزار صید گرگور به منظور استحصال آبزیان خلیج فارس (بندر بوشهر)
- نقش منابع طبیعی و محیط زیست در امنیت غذایی
- تهیه فرآورده های پروتئینی از آبزیان
- بررسی پیشرفت های اخیر در پژوهشهای بیوتکنولوژی مواد غذایی
- تغییرات شیمیایی رخ داده در طی فرآیند سرخ کردن در روغن زیاد بر اساس برخی محصولات واکنش
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.