تولید اسیدهای چرب فرار VFA به همراه حلالهای استن، بوتانل و اتانل ABE از محلول همیسلولزی ناشی از پیشفرآوری باگاس سورگوم شیرین توسط باکتری نمکدوست نسترنکونیا

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 3,673

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ETEC06_154

تاریخ نمایه سازی: 11 مرداد 1396

چکیده مقاله:

منابع تجدیدپذیری لیگنوسلولزی به عنوان فراوانترین منبع زیستی تجدیدپذیر این پتانسیل را دارد که به عنوان سکویی مناسب برای جایگزینی منابع نفتی به کار گرفته شود. برای استفاده از قندهای موجود در مواد لیگنوسلولزی برایتخمیر انجام عملیات فروپاشی کمپلکس سخت لیگنین-همیسلولز-سلولز ضروری میباشد. بهطور معمول فرآیند تخمیری استفاده از مواد لیگنوسلولزی شامل پیشفرآوری، هیدرولیز و تخمیر میباشد. محلول همیسلولزی حاصل از پیشفرآوریباگاس سورگوم شیرین بهدلیل حضور طیف گستردهای از قندها و الیگومرها به همراه مواد بازدارنده معمولا قابل مصرف توسط بسیاری از میکروارگانیسمها نمیباشد. در این پژوهش قابلیت یک باکتری نمکدوست از خانوادهمیکروکوکوس گونه نسترنکونیا در تخمیر محلولهای قندی حاصل از آبکافت شیمیایی مواد لیگنوسلولزی بهمنظور تولید موادبا ارزش افزوده همچون اسیدهای چرب فرار و حلالهای ABE مورد بررسی قرار گرفتهاست. ساقه سورگوم شیرین در دماهای 140 ، 160 و 180 در زمانهای 30 و 60 دقیقه تحت اسیدسولفوریک) %v/v ) 1 و 5 / 0 پیشفرآوری شد. جریان همیسلولزیناشی از پیشتیمار به عنوان محیط کشت باکتری نمکدوست نسترنکونیا در نظر گرفته و پس از تخمیر در مدت 72 ساعت باآنالیز کروماتوگرافی گازی مقدار VFA و ABE مشخص شد. بیشترین میزان غلظت اسیدهای چرب فرار تولید شده توسط نسترنکونیا برابر با استیک اسید) g/l ) 8 / 5 ، پروپیونیک اسید) g/l ) 9 / 5 و بوتیریک اسید) g/l ) 5 / 1 همچنین بیشترین حلالتولید شده) mg/l ) 180 بیوبوتانل، بیواتانل) mg/l ) 500 و استن) mg/l ) 200 بدست آمد. با توجه به نمکدوست بودن باکتری نسترنکونیا میزان مقاومت این سویه نسبت به گونه های مشابه برای تولید VFA و ABE در برابر pH ،نمکها و بازدارندههای ناشی از پیشفرآوری ساقه سورگوم میتواند به عنوان سویه جذاب مورد استفاده قرار گیرد.نمکدوست بودن سویه منجر به کاهش حساسیت استریلیزاسیون شرایط تخمیر شده و این منجر به کاهش چشم- گیر هزینههای تولید مواد شیمیایی با اساس زیستی از مواد لیگنوسلولزی خواهد شد. با توجه به اینکه استفاده ازگیاه سورگوم شیرین به عنوان یک منبع لیگنوسلولزی برای تولید سوخت زیستی و مواد شیمیایی با اساس زیستی روبه افزایش است و نظر به اینکه سویه نسترنکونیا توانایی رشد بر روی قندهای مختلف اعم از 5 و 6 کربنه را دارد میتوان پتانسیل تولید زیستی اسیدهای چرب فرار ) VFA ( به همراه حلالهای استن، بوتانل و اتانل ) ABE ( بر مبنای گیاه سورگوم شیرین توسط سویه نمک دوست نسترنکونیا را به عنوان راهی جدید در نظر گرفت.

نویسندگان

فرشاد لولاسی

دانشگاه اصفهان، دانشکده علوم و فناوریهای نوین، گروه بیوتکنولوژی

حمید امیری

دانشگاه اصفهان، دانشکده علوم و فناوریهای نوین، گروه بیوتکنولوژی