بررسی قابلیت اعتماد پل های بتن آرمه راه اهن

  • سال انتشار: 1381
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ایمن سازی و بهسازی سازه ها
  • کد COI اختصاصی: 068_9801233685
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2248
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا رهگذر

استادیار دانشکده فنی دانشگاه شهید باهنر کرمان

علیرضا اوحدی

دانشجوی کارشناسی ارشد سازه سازه دانشگاه آزاد کرمان

چکیده

پل ها از عناصر کلیدی بزرگراهها و شبکه راه آهن هر کشوری می باشند و احداث آنها نسبت به بقیه اجزای راه بسیار پر هزینه تر می باشد . شبکه راههای ایران بیش از 5060 کیلومتر خط راه آهن دارد که در طول این 10 پل با دهانه های متفاوت وجود دارند . پل های بتن آرمه موجود در شبکه راه آهن / خطوط در حدود 000ایران بر اساس آئین نامه های موجود در پل سازی و بتن طراحی و ساخته شده اند که ضرایب افزایش بار وکاهش مقاومت مقطع مقادیر ثابتی می باشند . از آنجا که امکان افزایش بار و عوامل پیش بینی نشده دیگری ازجمله خوردگی در عضوها و ترک های ناشی از خستگی در طول عمر سازه در نظر گرفته نشده اند قادرند تأثیرات به سزایی در کاهش مقاومت سازه به مرور زمان ایجاد نمایند . در نتیجه لازم است این عوامل در طراحی و کنترل پل ها مورد بررسی قرار گیرند . با توجه به توضیحات بالا و تحقیقاتی که در زمینه بررسی و آنالیزقابلیت اعتماد پل ها انجام شده است . در این مقاله ، از مفاهیم پایه آنالیز ریسک و تئوری هایی که برای بررسی و آنالیز قابلیت اعتماد سازه ها موجود می باشد استفاده شده است . جهت مطالعه عددی یک پل موجود بتن آرمه در شبکه راه آهن ایران مورد بررسی قرار گرف ته است . آنالیز اولیه ای ، برای بررسی اثرات تغییرات بارها و برای β ابعاد مقطع در ضرایب جزئی برای طرح مقطع ، در نظر گرفته شده است . ضرایب جدید و شاخص ایمنی تیرهای این پل محاسبه گردیده و از نتایج می توان چنین استنباط نمود که بکار بردن روش اعمال شاخص ایمنی در طراحی باعث کاهش مقدار آرماتورهای طولی و عرضی در مقابل تغییرات ممان ناشی از بار زنده به مرده می شود . در نهایت مقادیر جدیدی برای کاهش هزینه ها در طراحی آرماتورهای برشی و خمشی مقطع ارائه شده است .

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.